Nyheter

Filtrera
Framlidne supporterns devis på årets matchtröja

Framlidne supporterns devis på årets matchtröja

När GIF Sundvalls matchtröja presenteras inför säsongen 2023 görs det med några uppdateringar från förra årets matchställ.

Utöver den gyllene jubileumsversionen av klubbmärket, med hyllningskransar och 120 årsmarkering kommer årets matchtröja också prydas med en textrad ovanför norrlandsflaggan i tröjans nacke – mot nya segrar.

Uttrycket kommer från den framlidne sanne optimisten och GIF-supportern Ulf Björk, som alltid avslutade sina inlägg och diskussioner med just de orden.

Få personer om ens någon i GIF-familjen var så aktiv och driven i sitt supporterskap som Uffe. Han visade i handling att supporterskap kan bedrivas på många olika plan. På läktaren sjöng han. När GIF08 utvecklades var han där. När Norrlandsinvest bildades var han en av de första att gå in. När Patronernas TIFO-grupp behövde stöd, ställde han upp. För Ulf var Patronfesten en av årets stora höjdpunkter.

För att hylla det goda supporterskapet, läktarkulturen och minnet av Ulf kommer årets matchtröja att prydas av Ulfs bevingade ord – mot nya segrar.

I samband med Ulfs bortgång 2012 upprättade hans familj en fond med uppmaningen att kondoleansgåvorna skulle skänkas till denna. Fonden förvaltas av Patronernas styrelse och delar med jämna mellanrum ut ett stipendium till någon person som på ett positivt sätt bidragit till läktarkulturen i Sundsvall.

Textraden ”mot nya segrar” kommer finnas på både hemma- och bortatröja.

/Mot nya segrar!

 

 

Joakim Forsberg

Kommunikatör

joakim.forsberg@gifsundsvall.se