Nyheter

Filtrera
Från Landslaget till Norrlandslaget

Från Landslaget till Norrlandslaget

GIF Sundsvall har gjort klart med en ny assisterande tränare, och han byter från landslaget till Norrlandslaget.

Luleå-bördige Andreas Pettersson som senast arbetat som assisterande tränare åt U-21 Landslaget har kommit överens med klubben och kommer att ansluta till övriga tränartrojkan den första januari.

– Det känns väldigt bra. Egentligen lärde jag känna Roger Franzén först då jag ville veta mer om Giffarna på grund av deras trevliga spel. Sen träffade jag Joel och vi klickade både på ett personligt och ett fotbollsmässigt plan tycker jag, säger Giffarnas nytillskott.

Pettersson har också gått samma PRO-kurs som Henrik Åhnstrand och han har bara gott att säga om personalen runt klubben.

– Jag gillar som sagt Giffarnas sätt att spela fotboll men sen är det också väldigt bra folk runt om klubben så det känns jättebra, säger han.

Sportchef Urban Hagblom är även han väldigt nöjd över lösningen.

– Det här känns fantastiskt bra, Andreas är en otroligt spännande tränare som rimmar väldigt bra med vår verksamhet och övriga tränargruppen. Sen är det alltid roligt med en norrlänning också. Jag är övertygad om att detta kommer bli kanonbra och det är förstås glädjande att tränare från Svenska landslaget väljer att komma till oss. Andreas har dom egenskaper och kvaliteter vi söker för att göra tränartrion komplett, säger Urban.

Välkommen till GIF Sundsvall Andreas!