Nyheter

Filtrera
GIF Sundsvall, årets prestation

GIF Sundsvall, årets prestation

Medelpads fotbollsförbund utser GIF Sundsvall till Årets prestation 2021.

Igår samlades Medelpads fotbollsförbund för sitt representantskapsmöte där de bland annat delade ut pris för årets prestation, som gick till oss GIF Sundsvall.

Vi på GIF Sundsvall är otroligt stolta över både spelartruppens och ledarnas prestation under förra året och det är med stor tacksamhet vi tar emot denna utmärkelse. Under en minst sagt annorlunda säsong, som dessutom präglades av en del skador, lyckades vi säkra ett allsvenskt avancemang. Det är tack vare våra fantastiska spelare och ledare som vi tog oss hit.  

Vi tycker också att det är väldigt roligt att vår stora andel lokala spelare uppmärksammats. Att majoriteten av spelartruppen är från Norrland och har fostrats i vår akademi. Vi vill därför tacka våra akademitränare för de jobb de gör i att utbilda unga spelare.  

Vi vill också passa på att tacka alla andra föreningar runt om i länet som gör ett otroligt fint jobb i sina ungdomsverksamheter. 

Under samma möte delades ytterligare tre priser ut, varav ett ”Årets herrspelare” delades ut till vår Linus Hallenius. 

”Det är ärofyllt att vinna detta pris, jag har inte vunnit det tidigare så det är kul. Det är magiskt det vi hade förra året och speciellt att få vara del av allt och att få bidra på det sätt jag kunde. Det är extra unikt att vara en del av ett lag där så pass många är födda och uppväxta här. Vi hade en rätt tuff säsong ändå, med lite folk och att vi inte var så nöjda med våra prestationer emellan åt. Men vi knöt ihop säcken på ett bra sätt till slut” Säger Hallenius om båda utmärkelserna.

 

 

Medelpads fotbollsförbunds motivering till priset Årets prestation 2021:

Inför 2021 var bredden den stora truppfrågan.

GIF Sundsvall inledde säsongen med enbart 18 utespelare och laget blev hårt drabbat när de ådrog sig några skador och tre juniorer lyftes upp i A-truppen. 

Ofta har vi fått höra sportchefen säga ”Vi har valt att jobba med unga spelare – talanger – utifrån en långsiktighet med att utbilda och fostra dem i vår Norrlandsprofil. 75% av gruppen, som vi fostrat i vår egen akademi, är från Norrland. Nu var det upp till bevis. 

Inför hösten såg tabelläget ut ”så där” – utifrån förväntningar på uppflyttning till Allsvenskan och med tanke på hur GIF tidigare gått på höstarna fanns det säkert en del som tvivlade. Men allt sattes på skam, skadade spelare återvände och det blev stolpe in i matcherna och så började det dra ihop sig – Allsvenskan närmade sig. Och den 20 november inför en nästan fullsatt arena, i matchen mot Öster, säkrades det allsvenska kontraktet. 

Att med detta ”lokala” lag – 16 sundsvallsbor (20 norrlänningar), två från Skåne, en från Alingsås och en från Sthlm, direkt – alltså utan kval – ta klivet upp i Allsvenskan – det är en prestation. 

Årets prestation 2021 tilldelas GIF Sundsvall