Nyheter

Filtrera
GIF Sundsvall förlänger samarbetet med Bengtsson och Mattsson

GIF Sundsvall förlänger samarbetet med Bengtsson och Mattsson

GIF Sundsvall förlänger samarbetet med talangutvecklarna Mikael Bengtsson och Benny Mattsson som är klar för ytterligare en säsong vardera i GIF Sundsvall.

Bengtsson som under året utsågs till assisterande förbundskapten för pojkar födda 1999 kommer att ansvara för U19 och delar av U21. Mattsson fortsätter som ansvarig instruktör för U17 och kommer tillsammans med Bengtsson vara ansvarig för GIF Sundsvalls Tipselit-verksamhet. Mattsson jobbar sedan 2013 som instruktör åt NIU-fotbollsgymnasie i Sundsvall.

– Vi är mycket glada att kunna fortsätta det fina samarbetet vi påbörjat med Bengtsson och Mattsson. Det är mycket kompetenta instruktörer som har en viktig roll att ta fram talanger och förbereda dem inför steget upp i A-laget. Vi har redan i år sett unga talanger som tagit stora kliv och det är ett bevis på att vår talang och – ungdomsverksamhet håller hög nivå. Vi tänker långsiktigt och det är viktigt för oss att se till att vi lägger rätt resurser på vår talangutveckling, säger GIF Sundsvalls sportchef Urban Hagblom.

– Det är självklart väldigt roligt att få fortsätta med arbetet kring talangverksamheten. Vi har jobbat med många delar som har blivit bättre men det finns fortfarande mycket som vi vill utveckla. Vi har jobbat med att få fram egna spelare upp till A-laget där det känns som att vi är på rätt väg och jag känner också att samarbetet gentemot skolan med Benny i spetsen har blivit bättre, där spelarna får en bättre helhet med skolan. Likaså rekryteringen mot tipselit har tagit stora kliv framåt men som sagt finns det fortfarande delar vi ska utveckla. Samarbetet med Mattsson har varit mycket bra och det känns roligt att fortsätta med det samarbetet, säger Mikael Bengtsson.

– Jag är glad över att fortsätta arbetet kring talangutvecklingen. Vi håller på och bygga något som ser riktigt starkt ut och inför kommande säsong har vi fyra allsvenska matchmiljöer. Det ger våra spelare bra utveckling och vi får en naturlig trappa. Vi har märkt att helheten med skolan är viktig och det är också en bidragande orsak till det uppsving vi gjort. Vi har många talanger i Tipselit med stort driv och hög motivation det är inspirerande för oss ledare, säger Benny Mattsson.