Nyheter

Filtrera
GIF Sundsvall och Henrik Åhnstrand går skilda vägar 

GIF Sundsvall och Henrik Åhnstrand går skilda vägar 

GIF Sundsvall och huvudtränare Henrik Åhnstrand har tillsammans beslutat att gå skilda vägar. Från och med idag kommer laget att ledas av Brian Clarhaut och Benny Matsson. 

Efter att noggrant ha analyserat nuläget i verksamheten och de sportsliga resultaten är det tydligt att GIF Sundsvall är i behov av en förändring. Resultaten har inte varit som vi önskat eller hoppats på och efter diskussioner om vilka förändringar som behöver göras, står det klart att Henrik Åhnstrand kliver av tränaruppdraget från och med idag. 

– Vi i GIF Sundsvall är överens om att vi behöver en förändring. Vi är verksamma i en bransch där vi behöver prestera varje dag och där allt baseras på de resultat vi gör ute på planen. Vi har inte nått de resultat vi vill, eller behöver nå för att kunna fortsätta spela allsvensk fotboll framåt och för att kunna göra det behöver vi göra en förändring. Efter att ha analyserat vart vi står idag och fört interna diskussioner om vad vi behöver göra för att nå rätt resultat, har vi tillsammans med Henrik beslutat oss för att gå skilda vägar, säger sportchef Urban Hagblom.  

– Resultaten har inte gått vår väg trots att vi jobbat hårt och vänt och vridit på alla stenar. Jag respekterar spelets regler och det är bättre att förändringen kommer nu med tid kvar. Förhoppningsvis kan det här ge energi till laget i jakten på fortsatt allsvenskt spel 2023, säger Henrik Åhnstrand. 

-Jag är otroligt stolt över att ha varit tränare i GIF Sundsvall, laget jag haft i mitt hjärta sedan 1995 då jag kom till klubben första gången. Minnen från den allsvenska succésäsongen 2018 som assisterande tränare och för egen del avancemanget och återkomsten till allsvenskan 2021 som huvudtränare är upplevelser jag kommer bära med mig för livet. 

Stort tack till alla underbara människor som finns i och kring Giffarna. Till alla jag bara stött på, till er jag lärt känna och framför allt alla jag arbetat med under mina år i föreningen, jag uppskattar er alla. 

Jag önskar föreningen, laget och alla Giffare stort lycka till i framtiden och med resten av säsongen, säger Henrik Åhnstrand. 

Från och med idag kommer laget att ledas av Brian Clarhaut tillsammans med Benny Matsson. 

Vi vill tacka Henrik Åhnstrand för hans arbete och engagemang i GIF Sundsvall och önskar honom lycka till i framtiden!