Nyheter

Filtrera
GIF Sundsvall-Öster avbruten på grund av snöfall

GIF Sundsvall-Öster avbruten på grund av snöfall

Mötet mellan GIF Sundsvall och Öster fick avbrytas efter dryga kvarten spelad på grund av kraftigt snöfall.

Öster tog ledningen under den första halvleken men kort därefter blåste domare, Martin Strömbergsson, av matchen för att det kraftiga snöfallet gjorde det omöjligt att se linjerna på planen.

Därefter beordrades en kort paus och funktionärerna jobbade för att skotta bort snön i förhoppning om att kunna återuppta matchen, men snöfallet upphörde inte och då tog Martin Strömbergsson beslutet om att bryta matchen.

– Självklart är det otroligt tråkigt att vi behövde ställa in matchen men under rådande omständigheter så fanns det inga andra alternativ. När denna typ av händelser inträffar så sker ett matchmöte där matchdelegat, domare och representanter från båda föreningar är med. Det slutgiltiga beslutet tas av domaren och i detta fall fanns det inga tveksamheter. Det gick inte att genomföra matchen på ett säkert och rättvist sätt, säger klubbchef Karl Ståhl.

– Planen är att matchen återupptas imorgon kl 13:00. Kommunen kommer snöröja planen och 09:00 imorgon bitti är det ett nytt möte inplanerat för att avgöra om planen är spelduglig eller inte, säger han.

Alla som hade biljetter till dagens match kommer att kunna använda samma biljett imorgon, det kommer att vara ett insläpp vid stora ingången på Norra läktaren.

Erik Karlsson

Content Creator

erik.karlsson@gifsundsvall.se