Nyheter

Filtrera
GIF Sundsvall P16 tar hem segern i Nordic Invitational Cup

GIF Sundsvall P16 tar hem segern i Nordic Invitational Cup

Efter vinster mot norska Mjöndalen och Stabaek och mot danska Esbjerg, ställdes GIF Sundsvall P16 i final mot Trelleborg i Nordic Invitational Cup. En match de vann och därmed också tog titeln som cupsegrare. 

Nordic Invitational Cup är en av de mest konkurrenskraftiga turneringarna för ungdomar i Skandinavien. Det är en cup där de bästa skandinaviska lagen tillsammans med utvalda internationella lag bjuds in att delta. I början av säsongen bjöds GIF Sundsvalls P16-lag in till cupen och under förra veckan var de på plats i Esbjerg, Danmark för att spela turneringen.  

Carl Paulsson, Huvudtränare för GIF Sundsvall P16 menar att cupen gav laget stora möjligheter att utvecklas och bryta ny mark. Såhär säger han om möjligheten att spela Nordic Invitational Cup. 

“Det var en viktig möjlighet för oss att åka på cupen av flera anledningar. Såklart att komma iväg lite längre och svetsa samman gruppen ännu mer, men också för att få bra och tuffa matcher. Dessutom att få spela internationella matcher vilket alltid är lite annorlunda, jämfört med att bara möta svenska lag som vi är vana vid.” Säger huvudtränaren Carl Paulsson. 

Han fortsätter: “Samtliga matcher vi spelade var jämna och tajta, vilket var min förhoppning. Våra prestationer svängde lite i gruppspelet men i slutspelet kom vi samman och var ännu mer stabila och kunde gå hela vägen och vinna, vilket är kul.” 

GIF Sundsvall P16 ställdes mot Trelleborg i finalen och vann då med 1-0, vilket gjorde att de stod som cupsegrare och fick lyfta pokalen tillsammans! 

Stort grattis säger vi till P16! 

 

Såhär slutade resultaten för GIF Sundsvall P16 i cupen: 

Gruppspel 
GIF-Esbjerg 0-0 
GIF-Mjöndalen 2-1 
GIF-Trelleborg 0-3 

Kvartsfinal 
GIF-Stabaek 1-1 (Straffseger) 

Semifinal 
GIF-Esbjerg 2-1 

Final 
GIF-Trelleborg 1-0 

 

Klicka här för att komma till P16-lagets sida