Nyheter

Filtrera
GIF Sundsvall tog sin första seger på hemmaplan mot Örebro SK

GIF Sundsvall tog sin första seger på hemmaplan mot Örebro SK

Två kanonmål av Pa Amat Dibba och sedan satte Rúnar Már Sigurjónsson punkt för matchen när han sköt in 3-1 till GIF Sundsvall mot gästande Örebro SK.

Örebro öppnade starkt och dominerade inledningsvis. I den tolfte matchminuten sköt Ajdarevic ett tungt skott på mål som Naurin precis lyckades tippa bort och strax därefter hade Örebro en ytterligare chans efter ett inlägg som gick i mål men som blåstes av för offside.

Trots Örebros övertag så var det hemmalaget som skulle ta ledningen efter ett kanonskott av Pa Dibba efter att Sigurjónsson lyckats bryta högt upp i banan och 1-0 till GIF Sundsvall. Örebro var dock inte sena med att kvittera. Två minuter senare var Robert Åhman Persson framme och petade in 1-1 till Örebro efter en hörna.

GIF Sundsvall skapade därefter ett par farliga lägen där Steindórsson kom ensam mot målvakt men inte lyckades med avslutet och där Rúnar Már Sigurjónsson sköt ett skott strax utanför ena stolpen. I den 29:e matchminuten är Pa Dibba framme igen då han drar till bollen på halvvolley och åter hittar bollen i mål bakom målvakten Rinnes. 2-1 till GIF Sundsvall I första halvlek.

I andra halvlek öppnade Örebro starkare men det var ändå GIF Sundsvall som kunde utöka sin ledning i den 59:e minuten genom Sigúrjonsson som fick en fin passning från Robbin Sellin och därefter behärskat placerade bollen i nättaket. I och med 3-1 så avtog matchen trots två vassa chanser från Örebro. Den ena på frispark, där Tommy Naurin gjorde en superräddning.

– Örebro är ett jättekompetent lag och det är inte ett lätt lag att försvara sig emot, så vi är jättenöjd att vi vinner matchen. Inledningsvis i första halvlek skapar Örebro tre farliga chanser och där är vi lite illa ute efter det spelar vi upp oss och jag tycker vi gör en klart godkänd första halvlek, säger A-lagstränaren Joel Cedergren.

– I andra halvlek sätter Örebro hög press på oss och vi har lite jobbigt med det under en kvart där de pressar ner oss ordentligt ,sen spelar vi upp oss. I slutet av andra så spelar vi av matchen på ett bra sätt. När det blir 3-1 så dör matchen och de tappar energi och vi får behålla mer boll och de har inte lika intensiv press, säger Cedergren.