Filtrera
GIF Sundsvall U21 tog tre poäng mot IFK Norrköping U21

• Publicerad 4 augusti 2015
  • U21

GIF Sundsvall kom till start på hemmaplan med åtta stycken a-lagsspelare och visade direkt att man var på tårna och ville vinna matchen mot gästande IFK Norrköping. I den 7:e matchminuten pressade Erik Granat ett hårt skott utifrån som hittade in mellan målvakten och dennes högra stolpe och GIF Sundvall kunde ta ledningen med 1-0. Minuterna senare skulle Stefan Ålander chippa bollen vidare till Eric Larsson men bollen gick för långt och Norrköpingsmålvakten missbedömde chippen som hittade in i mål och 2-0 till Sundsvall. Hemmalaget hade större delen av bollinnehavet i första halvlek och lyckades stundtals med en hel del fina kombinationer, ställningen inför andra halvlek var således 2-0.

En bit in i andra halvlek bröt sig Simon Helg fri och lyckades få in bollen mot straffområdet varav Eric Larsson kunde spela fram Rabii Hamdan till GIF Sundsvalls tredje mål. Andra halvleken var därefter relativt händelsefattig. Mot slutet av matchen satte Norrköping högre press på GIF Sundsvall som backade tillbaka och det ledde också till att GIF-målvakten Jonathan Malmberg fick göra ett antal fina räddningar. Trots att GIF Sundsvall tappade initiativ i andra halvlek så var det en betryggande hemmaseger och laget ligger nu på femte plats i tabellen.

Glädjande var det också att Marcus Danielsson gjorde sin första match efter en längre period av rehab. Danielsson som har varit borta större delen av säsongen har haft problem med ett knä, men är nu tillbaka och slåss om en plats i startelvan.