Nyheter

Filtrera
GIF Sundsvall vill tillbaka på banan igen

GIF Sundsvall vill tillbaka på banan igen

På söndag är det en ny tuff hemmamatch mot topplaget Malmö FF som väntar. Matchen spelas på Norrporten Arena med avspark klockan 17.30. GIF Sundsvall som haft en tung period hoppas kunna komma på banan igen, men det är inget lätt motstånd som väntar. Malmö FF leder serien och har endast förlorat tre matcher under säsongens gång. En av förlusterna dock just mot GIF Sundsvall.

GIF Sundsvall gick senast på nit mot Elfsborg när man förlorade med 4-0 och därefter föll man även i Svenska Cupen mot division II-laget BKV Norrtälje. Varken anfallsspelet eller defensiven har fungerat och GIF Sundsvalls tränarduo hoppas att man kan hitta rätt under söndagens möte.

– Vi skapar inte värst mycket mot Elfsborg och det kan vi ju säga om matchen innan också, vi har haft några matcher i rad där vi skapar lite. Vi har slitet med att vi sällan passerar deras lagdelar och då särskilt backlinjen. Mot Norrtälje vart det väl lite bättre men mest på grund av att motståndet är sämre. Vi har inte varit så bra som vi har varit och har att jobba på. Försvarsmässigt har vi släppt in mycket mål och är inte nöjda med det. Som lag har vi just nu utmaningar i både anfall och försvar, säger Joel Cedergren.

– Alla vet ju att vi inte presterat bra, men det viktiga är att vi har tron på att vi kan få till en förändring och att vi kan göra det bättre och det har vi jobbat med i veckan och den tron har vi. Vi ska se till att den tron också blir verklighet nu på söndag, säger Cedergren.

GIF Sundsvall ligger för tillfället på en elfteplats och det är tight kamp om tabellplaceringarna där varje poäng har betydelse. Vi hoppas att det är många som sluter upp till söndagens match och hälsar er hjärtligt välkomna till Norrporten Arena!

GIF Sundsvall ställer upp med följande trupp:   Jonathan Malmberg, Eric Björkander, Sebastian Rajalakso, Joel Enarsson, Marcus Danielsson, Tommy Naurin, Smajl Suljevic, Eric Larsson, Stefan Silva, Erik Granat, Johan Eklund, Mauricio Albornoz, Robbin Sellin, Dennis Olsson, Peter Wilson, Lars Krogh Gerson, Noah Sonko Sundberg.