Nyheter

Filtrera
GIF Sundsvalls matchtröja 2024!

GIF Sundsvalls matchtröja 2024!

Blått och vitt – det har varit Giffarnas färger sedan grundandet 1903. Nu återgår vi till den klassiska färgsättningen i matchstället.
 
Efter beslut på föreningens årsmöte 2023 har en policy för matchstället tagits fram och där har vi tagit fasta på hur dräkten sett ut historiskt. De senaste säsongerna har vi haft ett helblått ställ men en stor majoritet av de 120 åren har vi spelat i blå tröja och vita shorts.
 
2024 års matchdräkt utgår från den nya policyn och har tagits fram i samarbete med vår partner Adidas. Den består av blå tröja, vita shorts och blå strumpor i stilren design.
 
Reservstället är helvitt i samma modell och används då det krävs på bortaplan. Men GIF ska i första hand alltid spela i ordinarie ställ när det är möjligt, enligt den nya policyn.
 
På bröstet finns förstås vårt vackra klubbmärke med den gula lagerkransen mot en blå botten. Klubbmärket finns även med som en detalj i siffrorna på ryggen där också texten med spelarnas namn har gjorts något större. Som en symbol för att GIF Sundsvall är ”Norrlandslaget”, med en stor del av spelarna från vår del av landet, finns fortsatt Norrlandsflaggan i nacken. Här väljer vi också att hylla 25-årsjubilerande supporterklubben Patronerna med deras villkorslösa devis ”I uppgång & fall”.
 
För med publikens passionerade stöd – och vår stolta historia invävd i matchdräkten – tar vi nu sats mot nya segrar!
 
Det nya matchstället gör debut i seriepremiären mot Östersund på påskafton. Årets matchtröja kommer också säljas i shoppen med start imorgon fredag den 15 mars kl 10:00.