Nyheter

Filtrera
GIF Sundsvalls nya Akademichef

GIF Sundsvalls nya Akademichef

Idag kan vi stolt meddela att Markus Tilly är GIF Sundsvalls nya akademichef. 

En av våra långsiktiga strategier är att satsa på att förbättra utvecklingen för våra unga spelare för att kunna stärka oss som elitklubb. Vi har som mål att till 2025 tillhöra de tio bästa fotbollsakademierna i Sverige. För att lyckas med det väljer vi att göra vissa satsningar där den första är att anställa en akademichef på heltid.   

Nu kan vi meddela att GIF Sundsvall kommit överens med Markus Tilly som kommer att ta rollen som Akademichef. Markus är född och uppvuxen i Ängelholm. Han har själv spelat fotboll med Ängelholms FF i Superettan innan han inledde sin tränarkarriär i början av 2000-talet.   

Sedan 2008 har Markus jobbat med fotboll på heltid i olika roller. Han jobbade som tränare för Ängelholms U21-lag mellan 2008 och 2011 och även för fotbollsgymnasiet. 2011 var han också assisterande förbundskapten för P93-landslaget. Mellan 2013-2015 var han både assisterande tränare och sedan huvudtränare för FC Rosengård som under hans ledning vann tre SM-guld och tog sig till kvartsfinal i Champions League två gånger. Han har arbetat som fotbollstränare på ProCivitas i Malmö fram till 2016 innan han återvände till Ängelholm, där han har varit akademichef mellan 2016-2019 samt varit huvudtränare i P19-laget i Allsvenskan och jobbat för NIU.  

Tilly är utbildad akademichef via Linnéuniversitetet i Växjö, han är också advanced tränare på seniorsidan och innehar den högsta titeln på ungdomssidan, nämligen Youth Elite. Nu ansluter han till GIF Sundsvall och blickar framåt mot en givande tid:   

“Det ska bli spännande att komma till en allsvensk förening och försöka fortsätta det goda arbete som bland annat Urban och flera andra har gjort hittills. Jag vill försöka ta akademin till nästa nivå, hjälpa tränare att utvecklas och att utveckla verksamheten. Det ska bli väldigt spännande, kul och lärorikt och jag hoppas att jag kan förmedla den kunskap och erfarenhet som jag har och komma in lite med en utomståendes blick”, säger nya akademichefen Markus Tilly.  

Just nu pågår ett stort arbete inom SEF (Svensk elitfotboll) för att förändra certifieringsarbetet inom svensk fotboll, där det kommer att ställas högre krav på akademierna att leverera högre kvalitet på verksamheten än tidigare. Detta tror Markus Tilly bara är positivt.   

“Jag tycker det är jättebra eftersom det ställer högre krav på klubbarna att ha en bättre verksamhet. Sedan är det alltid upp till klubbarna vart man vill lägga ambitionsnivån. Men vill man vara en akademi av hög kvalité så får man steppa upp och leverera. Det vill GIF Sundsvall göra och det känns kul att svensk fotboll utvecklas”  

GIF Sundsvalls klubbchef Tomas Litström ser också fram emot att ha Markus Tilly i den här nya rollen och menar att det ligger i linje med GIF Sundsvalls strategi:   

”Jag känner mig oerhört nöjd att vi kan presentera en så kompetent, målmedveten och ödmjuk person att leda Giffarnas arbete med vår akademi. Helt i enlighet med vår strategi så fortsätter vi satsningen på att utveckla våra unga spelare. Det är ett arbete som pågått under en längre tid och alla inblandade har gjort ett grymt bra jobb. Med Markus som tillskott så ger vi oss själva förutsättningarna att ta nästa steg mot målet att bli en av Sveriges tio bästa akademier”. 

Välkommen till GIF Sundsvall Markus Tilly!