Nyheter

Filtrera
GIF tar avstånd från hot

GIF tar avstånd från hot

Den senaste tiden har några händelser ägt rum som vi i styrelsen i GIF Sundsvall på allra starkaste sätt vill ta avstånd ifrån och fördöma ur alla perspektiv.
GIF Sundsvall har haft en tung sportslig säsong. Förhoppningar om att etablera klubben i allsvenskan kom ganska tidigt på skam och trots att klubben med samtliga medarbetare, ledare och spelare försökt hitta vägar till att prestera bättre under säsongen har kvaliteten inte räckt till för ett nytt allsvenskt kontrakt.

Vi har blivit kontaktade av många besvikna människor under säsongen och vissa har varit mycket kritiska till hur GIF Sundsvall har hanterat situationen. Det har vi förståelse för och det är helt okej. Vissa av synpunkterna har dessutom väckt tankar och idéer som föreningen har tagit med i arbetet under året och in i planeringen för nästa år.

Men att, som de senaste veckorna, hänga plakat utanför föreningens kansli, en plats där människor går för att arbeta varje dag, och där enskilda individer hängs ut är fel väg att gå.

Än värre, och som vi uppmanar alla som har hjärtat för GIF Sundsvall och fotbollen hjälper oss att ta avstånd mot och bryta, är när en av våra spelare under matchen mot Djurgården får ta emot dödshot riktade både mot honom och hans familj.

Dessa beteenden kan vi aldrig tolerera. Syftet med idrotten är att förena människor i en gemensam strävan för ett tryggt och jämlikt samhälle.

GIF Sundsvall står för en fotboll som bygger på kamratskap, rent spel utan hot och våld. 

Styrelsen i GIF Sundsvall