Nyheter

Filtrera
Giffarna fortsatt obesegrade efter stark upphämtning!

Dalkurd borta i solskenet, det var upplagt för fotbollsfest men festen kom av sig fort. Dalkurd började i ett rasande tempo och Giffarna hade svårt att ta tag i taktpinnen. Man slog bort passningar och synkningen i försvaret blev lite rörig.

Buya Turay är en sevärdhet i Allsvenskan och han ställde till stora problem med sin snabbhet för Giffarnas försvar. Hans samarbete med Japanen Sugita skulle visa sig bli vägvinnande i den första halvleken.

Turay spelade fram Sugita till ett i stort sett öppet mål och pang så hade vi 1-0 Dalkurd efter 13 minuter och dom fortsatte att gå framåt. För bara tre minuter senare var det ombytta roller. Sugita spelade fram Turay som sköt ett skott via Eskelinen i Sundsvalls-målet och vi hade 2-0 och på matchklockan stod det sexton minuter. Nu var goda råd dyra för Giffarna.

Det fortsatte med många felpassningar och Dalkurds höga press gjorde att Batanero och Juanjo fick väldigt lite boll och när dom väl fick det så fick dom lite tid och många bollar slogs bort.

Men så plötsligt, när Jonathan Tamimi stormade fram längs högerflanken och hittade in till Linus Hallenius, en touch och 1-2 så väcktes matchen till liv igen. Det var Hallenius första mål för säsongen och han tog revansch efter missarna mot Trelleborg.

Vi kunde summera första halvlek med ett rejält övertag för Dalkurd och ett resultat som lika gärna hade kunnat vara 3-0 istället för 1-2.

I andra lyfte Giffarna något utan att skapa sådär vansinnigt mycket framåt. Batanero fick mer tid och började hitta fram med bollar. När han så i den sjuttionde minuter hittade fram med en stickare till Maic Sema så hade Sema bara att skicka bollen i sidled till en framstormande Romain Gall som klippte till på ett tillslag och Sundsvall hade gått ikapp.

Dalkurd fortsatte skapa en del lägen men det gjorde även gästerna. Romain Gall frispelades men fick inte iväg något avslut. Hallenius hade en strykare i överliggaren och det blev lite rörigt på en hörna. Men matchen slutade 2-2 och Giffarna är fortfarande obesegrade i årets Allsvenska!