Nyheter

Filtrera
Glädje och gemenskap är ledorden för GIF Sundsvall Cup

Glädje och gemenskap är ledorden för GIF Sundsvall Cup

Årets upplaga av GIF Sundsvall Cup blev en succé. Med hårt jobb, mycket glädje och besök från några A-lagsspelare kunde ungdomarna njuta av en välfungerande fotbollsturnering.

Mellan den 17:e och 19:e januari gick årets GIF Sundsvall Cup av stapeln. I år var 74 lag anmälda i olika åldersklasser och de spelades totalt 186 matcher på Nordichallens konstgräs.

Glädjen och kämpaglöden som utspelade sig på planen gick även att återfinna i kulisserna bland de som arbetat med att möjliggöra arrangemanget. Lotta Rising, ungdomsansvarig hos GIF Sundsvall, menar att samarbetet, gemenskapen och föreningshjärtat spelat en viktig roll i planeringen och genomförandet av turneringen.

– Jag har så många fina, engagerade och ideellt arbetande människor som tillsammans med mig hjälper till för att det ska fungera att genomföra en sådan stor cup som denna. Förutom all den hjälp vi fått från föräldrar vill jag särskilt lyfta fram Anne Thelander och Cecilia Helgsten. Dessa två är starkt engagerade i GIF Sundsvall och har bidragit med oerhört mycket under hela  processen.

Arbetet med cupen startar redan under maj månad och avslutas året efter i januari. Det långa och välplanerade arbetet har också gett resultat. Turneringen är mycket omtyckt, både bland de lokala lagen och de som rest hit från olika delar av Sverige.

– Vi har i år, precis som tidigare år, fått så mycket fin feedback. Många har verkligen haft en positiv upplevelse här och vill därför komma tillbaka med sitt lag. Det blir liksom som ett kvitto för oss som jobbar att vi gör något bra.

Turneringens popularitet har alltså resulterat i att lag från hela Sverige vill delta. Men trots det finns det fortfarande en stark koppling till Norrlandsfotbollen. En koppling som på många sätt kan stärka relationen mellan de norrländska klubbarna.

– Vi har förstås en hel del lokala klubbar som deltar, men också andra norrländska klubbar från bland annat Umeå, Östersund och Örnsköldsvik.

Turneringen fick också besök av A-lagsspelarna Oliver Berg, Pontus Silfwer, Albin Palmlöf samt Jesper Carström. Spelarnas besök var uppskattat bland ungdomarna och är också en viktig del av föreningens gemensamhetsbygge. Lotta Rising instämmer.

– Det är alltid positivt att spelarna från vårat representationslag finns med, oavsett evenemang. För ungdomarna betyder det förstås mycket att de är på plats, för många av dem är det deras idoler. Det är också viktigt för oss att synas och det här är ett av alla bra ställen att göra det på.

Veckorna rullar på och snart kan man, åtminstone om man anstränger sig, blicka mot våren. En vår som för Lotta Rising och hennes medhjälpare innebär att återigen sätta sig vid planeringsbordet inför nästa års upplaga av GIF Sundsvall Cup.

Rickard Olsson, praktikant & textförfattare

Anna Leino, ansvarig utgivare & tf kommunikatör

anna.leino@gifsundsvall.se