Nyheter

Filtrera
Hallenius i matchprogrammet: “Det blir fantastiskt”

Hallenius i matchprogrammet: “Det blir fantastiskt”

Linus Hallenius intervjuades i matchprogrammet inför GIF-Trelleborg 29/9.

Ett av de hetaste lagen i Superettan den senaste tiden: GIF Sundsvall. En av de hetaste spelarna i Superettan den senaste tiden: Linus Hallenius. Både GIF Sundsvall och Linus Hallenius är inne i en fin trend – och så hoppas man det ska fortsätta under hösten.

– Vi ska vara glada över det läge vi satt oss i och vi ska njuta av det som vi har framför oss, säger Hallenius som senast mot Västerås SK gjorde sitt tionde mål för säsongen.

GIF Sundsvall fortsätter att vinna matcher i Superettan – och Linus Hallenius fortsätter att göra mål. I lördags var det Hallenius som öppnade målskyttet på Iver Arena i Västerås. En match som till sist resulterade i tre poäng hem till Medelpad.

– Det var kanske just det som var själva grejen med den matchen. Det finns olika sätt att vinna fotbollsmatcher på. Segern i Västerås var kanske inte det vackraste sättet. Men det var ytterligare tre poäng och det var det vi strävade efter, säger Hallenius och fortsätter:

– Sedan måste jag också säga att Västerås SK är ett bra lag. Tycker inte alls att deras tabellposition säger sanningen. De har gjort två riktigt bra matcher mot oss och att vi kommit från dem med maximala sex poäng är starkt gjort av oss.

Hallenius är med stormsteg på väg mot den översta positionen i Superettans skytteliga. Målet mot Västerås SK var hans totalt tionde för säsongen. En trio spelare har gjort elva mål. Hallenius har de senaste månaderna haft en formkurva som pekat stadigt uppåt. Hallenius utsågs till Månadens Spelare i Superettan för augusti efter att ha gjort mål i varje match som GIF Sundsvall spelade. Fyra matcher handlade det om, och totalt fem mål från Hallenius. Starka papper. I september har han gjort mål i två matcher av de tre som han spelat.

– Det har funkat bra en längre tid. Känns som att jag bidrar med det som jag ska bidra med, säger Hallenius.

Ikväll när det är dags för den 23:e omgången (men GIF Sundsvalls 22:a match) har GIF Sundsvall positionerat sig som tabelltrea.

Hur ser Hallenius på läget?

– Det går knappast att önska sig ett bättre läge. Vi har haft en säsong där det gått både upp och ned. Vi har kämpat hårt sedan sommaren känns det som, kämpat hårt med många spelare frånvarande. Vi har en bra trend, vunnit fem matcher av de sex senaste. Vi ska vara glada och njuta av det här läget, och vi ska också njuta av det som ligger framför oss. Vi har avgörandet i egna fötter, det är vi själva som påverkar hur det ska sluta. Det gäller att ta en dag i taget, göra jobbet fullt ut både vid träning och match. Klart att vi har en dröm och vision hur det här ska sluta, men det finns inte några genvägar till det.

När GIF Sundsvall och Trelleborgs FF kliver in på NP3 Arena ikväll kommer det att vara välfyllt på läktarna.

– Det blir fantastiskt. Det är också någonting att njuta över. Våra fans betyder oerhört mycket, det ger oss extra energi.

Hur ser du på Trelleborgs FF som motståndare?

– Inför säsongen var de tippade som ett av lagen som skulle vara med i racet. Det är de också. Nu förlorade de senast efter att ha släppt in tre mål men annars så har de väl lite som oss skärpt till försvarsspelet, släppt inte färre mål, och framför allt inte gett bort gratischanser. Det lär bli en bra fight ikväll, tight, två bra lag med ambitioner.

PATRICK EDLUND, Ågrenshuset

KORTA SNABBA

Vilken säsong så här långt i karriären är du mest nöjd med? Det är säsongen 2018.

Har du någon gång börjat tvivla på dig själv? Det har jag gjort många gånger.

Om du är sportchef i ett Superettan-lag, och får välja tre spelare att bygga laget kring. Vilka väljer du? Pass på den frågan.

Är det här med lagbyggen något du tänkt på? Jag tänker att det är viktigt att få ihop en grupp som drar åt samma håll, respekt gentemot varandra och där alla bidrar på olika sätt i olika roller, det är det viktiga i ett lagbygge för mig.

Om du får plocka en egenskap från en lagkamrat, från vem och vad hade du valt? Om jag endast får välja en egenskap ifrån en spelare så säger jag Engbloms huvudspel.

Vilken är din bästa fotbollsupplevelse, när du själv inte varit på planen? Kollar väldigt lite fotboll, men älskar att heja på Sverige i EM/VM och det är fina upplevelser när de tar sig vidare från gruppen.

Finns det något du ångrar med din karriär? Inget jag ångrar, men absolut saker som jag kunde ha gjort annorlunda, men det är sådant man lär sig genom livet.

Tittar du på klipp på dig själv på YouTube? Det händer!

Vem var du i skolan? Jag var vetgirig och nyfiken, älskade att lära mig nya saker och försöka få alla rätt på proven. Samtidigt var jag full av energi vilket kunde vara störigt för de andra eleverna, samt lärare. För pratglad och högljudd emellanåt.

Lagets ordningsman? Det är Engblom som håller i botkassan, han håller koll på oss andra (och håller Dennis koll på honom).

Absolut inte lagets ordningsman? Tycker nog alla är inom en rimlig gräns av ordning.

Om du var statsminister för en tid. Vilken fråga hade du prioriterat? Oj, vad svårt. Rättssystemet.

En matchledig kväll och du sätter dig i tv-soffan. Ser du fotboll eller något annat?Någon TV-serie tillsammans med min fru.

Vilken film har du sett flest gånger? Skulle tippa på de gamla Jönssonligan-filmerna, samt alla James Bond-filmer.

Hur spenderar du helst en ledig dag under säsong? Det blir en härlig familjedag där barnen får göra något roligt som de valt!

Favoritlag? Känner inget speciellt för något annat lag än GIF Sundsvall.

Kan du tröttna på fotbollen? Klart det finns sådana dagar också.

Till aktuellt matchprogram