Nyheter

Filtrera
Hugo Aviander klar för GIF Sundsvall!

Hugo Aviander klar för GIF Sundsvall!

Vi kan idag meddela att den centrala mittfältaren Hugo Aviander är klar för en övergång till GIF Sundsvall. 19-åringen kommer senast från spel med division 1-laget FC Stockholm, dit han varit utlånad från AIK. Avtalet är skrivet på 3 år. 

Hugo, född 2005, är fostrad i moderklubben Vaksala SK och gick via Sirius till AIK, där han anslöt sig under 2018. I mars 2023 undertecknade Aviander ett femårigt A-lagskontrakt med AIK innan han samma säsong lånades ut till FC Stockholm, som spelar i division 1. Under säsongen 2023 gjorde han totalt 17 framträdanden under låneperioden och ett mål. Hugo fick under 2022 möjligheten att provspela med den portugisiska storklubben Benfica. Han har också erfarenhet av landskamper med det svenska U17- och U19-landslaget.

Sportchef Joel Cedergren:
-”Han är en ung talang som varit i AIK sedan han var 14 år och är nu glädjande redo att flytta upp till Norrlands huvudstad och bidra till oss och sin egen utveckling. Hugo är en lugn kille som jag upplever som både ödmjuk och nyfiken. Som fotbollsspelare är han offensivt duktig med ett bra passnings- och positionsspel. Han har en bra förståelse för hur vi som lag samarbetar för att spela oss fram till mål”.

-”Det känns otroligt kul att komma till Sundsvall och Giffarna. Det är en fin klubb med höga ambitioner och jag känner mig väldigt motiverad till den kommande tiden här!”, säger Hugo Aviander.

Vi hälsar Hugo varmt välkommen till oss i GIF Sundsvall!

 

 

Joakim Forsberg

Kommunikatör

joakim.forsberg@gifsundsvall.se