Nyheter

Filtrera
Inför Dalkurd-Giffarna med William Eskelinen ”Dom är guld värda!”

Inför Dalkurd-Giffarna med William Eskelinen ”Dom är guld värda!”

På söndagen åker Giffarna ner till Gävle för att möta nykomlingarna Dalkurd. Nykomlingarna har utöver en 3-0 seger mot våra grannar från Östersund haft lite skral poängutdelning trots att man spelmässigt varit bra med i matcherna och spelat en positiv fotboll.

Giffarna har startat Allsvenskan på ett övertygande sätt. Senast vann man mot Trelleborg med 1-0, men i ärlighetens namn skulle nog segersiffrorna varit betydligt större. Man trummande på och skapade chanser i massor och publiken fick fler än en gång halvt jublandes sätta sig ner igen och diskutera hur i hela fridens namn bollen inte letade sig in. Men tre poäng är tre poäng är tre poäng, som en vis man en gång sa.

Beträffande truppen så är det på den fronten intet nytt i skrivande stund. Chidi Omeje, Tommy Naurin och Jonathan Morsay är fortsatt skadade och kör rehab, men utöver detta ska alla vara tillgängliga för spel.

Vi tog ett snack med William Eskelinen för att fråga om hans svit som obesegrad i tävlingssammanhang, om publiken och Dalkurd.

Hej William! Fortfarande obesegrad i tävlingsmatcher för GIF Sundsvall, vad är hemligheten?

Hemligheten måste jag då säga är två personer som opererar bakom det maskineri som befinner sig på planen. Det är Kerstin Näslund och Morgan ”Mogge” Eriksson, dom jobbar hårt och gör allt för att vi spelare ska må och ha det bra. Sprider glädje, lugn och en känsla av att allt löser sig. I mitt fall är det att oftast att jag vill ha en viss färg på matchtröjan för den känns bäst för dagen och de driver dom alltid igenom. Dom är hjältarna, vi hade inte kunnat stå på planen utan dom, så är det. Jag tror jag pratar för hela truppen när jag säger dom är guld värda!

Två hållna nollor på tre matcher i årets allsvenska. Hur bra är årets upplaga av Giffarna?

Vi är bra, men vi vill fortsätta utvecklas under säsongen så förhoppningsvis är vi ännu bättre på hösten än våren.

Dalkurd imorgon, vad vet du om dom?

Inte mer än att de är nykomlingar.

Du har blivit hyllad av ståplats för din energi i slutskedet mot Trelleborg. Har du någon hälsning till supportrarna på Norra stå?

Oj det var kul att höra, jag vill hälsa att deras stöd på läktaren är så värdefullt för oss, oavsett om vi jagar mål eller ska försvara en ledning.. Man får den där sista procenten energi och motivation. Det har varit fantastiskt stöd hittills och jag hoppas det fortsätter eller till och med blir ännu bättre. Jag är övertygad om att publiken kommer hjälpa oss att ta fler extra poäng om det är bra tryck på läktaren. Så våra supportrar är högst delaktiga i de poängen vi tar!