Nyheter

Filtrera
Inför GIF Sundsvall-Malmö FF

Inför GIF Sundsvall-Malmö FF

Solen skiner och vårkänslorna blir starkare för var timme som lider.

Under fredagskvällen tar Giffarna emot regerande svenska mästarna Malmö FF hemma på Idrottsparken.

Malmö kommer närmast från en het match mot AIK där mittbacken Franz Brorsson fick syna det röda kortet. Detta tillsammans med den sedan tidigare skadade mittbacken Rasmus Bengtsson gör att gästerna får laborera om i mittförsvaret en aning och mycket talar för att Oscar Lewicki tar steget ner och agerar mittback.

Målskytt senast för de himmelsblå var Markus Rosenberg på straff. Straffen ordnades i allra högsta grad av GIF-bekantingen Eric Larsson. Larsson drev på från kanten, gjorde sin patenterade fint in i banan och slog ett inlägg på 1-0 skytten Henok Goitoms arm och domaren hade inget annat val än att blåsa straff.

Giffarna spelade 0-0 i premiären men fick sin andra match uppskjuten på grund av ospelbar plan i Uppsala.

Premiären var en ganska typisk premiär och även om hemmalaget var något bättre så var 0-0 inget resultat som man behövde debattera ihjäl sig över.

Saknas i hemmalaget gör Chidi Omeje som tråkigt nog åkte på en långtidsskada i premiären. Dessutom saknas skadade Juho Pirttijoki, Jonathan Morsay och ett stort frågetecken på vänsterbacken Dennis Olsson. Målvakten och kaptenen Tommy Naurin fortsätter sin rehab och är fortfarande utanför laget.

19:00 sparkas matchen igång och vad passar inte bättre en fredag än att gå på fotboll?

Biljetter köper ni på http://gifsundsvall.ebiljett.nu, Giffarnas kansli fram till 16:00, Birsta City eller Entré Sundsvall.

Foto:Bildbyrån.