Nyheter

Filtrera
Inför GIF Sundsvall-Örebro SK

Inför GIF Sundsvall-Örebro SK

Idag blåstes allsvenskan igång och det är många som har väntat länge. För Giffarnas del dröjer det till måndagskvällen, närmare bestämt 17:30 den 2a april och Örebro SK hemma på idrottsparken.

Man får gå tillbaka till 2013 till för att hitta en Örebro-seger mot Giffarna och förra året tog blåtröjorna från Norrland alla sex poäng mot laget från Närke.

Örebro kommer att få klara sig utan avstängde Michael Omoh samt Albin Granlund som för närvarande rehabtränar.

GIF Sundsvall kommer till start med bland annat nyförvärvet Maic Sema som blev klar under måndagen, Sema tillhörde Örebro SK under fjolårssäsongen och kommer till Giffarna från en kort sejour i Indien.

– Det känns superbra att Maic nu är spelklar, det blev några sömnlösa nätter men nu är allting klart, säger sportchef Urban Hagblom.

Hur känns det inför premiären, Joel?

– Det känns bra att vi är igång. Vi tror på oss själva, det är många bra lag i serien men jag tror och hoppas att vi ska kunna göra något bra. Örebro har några individuellt skickliga spelare som vi får se upp med, dom kommer troligast att spela med en fembackslinje så det blir intressant att se, säger Joel Cedergren, tränare i GIF Sundsvall.

Avspark 17:30 på Idrottsparken, biljetter köper ni på gifsundsvall.ebiljett.nu