Nyheter

Filtrera
Information om händelsen under söndagens match

Information om händelsen under söndagens match

GIF Sundsvall har en skyldighet att aktivt jobba för att se till att våra matcharrangemang genomförs på ett säkert och tryggt sätt för våra besökare. Det innefattar att minimera maskering och användandet av pyroteknik och det gör vi genom visitation, kameraövervakning och att ha personal på plats som observerar.  

Under söndagens match mot IF Elfsborg inträffade en händelse på ståplats under inmarschen då man maskerade sig och brände pyro. I samband med detta ingrep ordningsvakterna som fanns på plats. Att ingripa under en pågående bengalbrand är såklart felaktigt på flera sätt, men främst ur ett säkerhetsperspektiv och ingår inte i de instruktioner som vår säkerhetspersonal har fått från oss.  

Vi har under gårdagen försökt att reda ut händelsen. Vi har nu en samlad bild och vår uppfattning är att det rör sig om ett individuellt felaktigt fattat beslut. Vi har samtalat med säkerhetsorganisationen kring det som inträffade och vidtagit åtgärder för att försöka undvika att det händer igen.  

-Vi var väldigt upprörda under söndagens match och reagerade starkt på ordningsvakternas ingripande, säger Emma Asp, ordförande i Patronerna.  
Samtidigt vill jag ge klubben beröm för att de hanterat situationen på ett professionellt sätt och jag hoppas att det inte kommer att ske igen, fortsätter Emma Asp.