Nyheter

Filtrera
Ion Doros om sitt nya uppdrag: ’Vi måste spela med ansvar och förtroende’

Ion Doros om sitt nya uppdrag: ’Vi måste spela med ansvar och förtroende’

På förmiddagen hölls en presskonferens där den tidigare assisterande tränaren, Ion Doros, officiellt presenterades som GIF Sundsvalls nya huvudtränare. Med morgondagens match mot Helsingborg i åtanke erbjuder vi här en intervju med den spanska tränaren, där han summerar det som varit hittills och samtidigt blickar fram emot det som ligger framför.

Du har idag blivit presenterad som ny huvudtränare för GIF Sundsvall. Hur känns det?
– Jag känner mig exalterad, redo och ivrig att vända den nuvarande situationen för laget.

Den här nyheten släpps och blir officiell idag, lördag, och redan imorgon är det dags för match där du för första gången har huvudansvaret för laget. Blir du nervös av att behöva kasta dig in i detta direkt eller känns det mer naturligt eftersom du redan har jobbat som assisterande tränare?
– Jag skulle inte säga att jag känner mig nervös, men jag känner ett stort ansvar för rollen som huvudtränare för GIF Sundsvall. Jag har fördelen att jag känner laget och människorna som arbetar i klubben, och det ger mig mycket självförtroende.

Vad kan fansen förvänta sig med dig vid rodret? Kommer det att bli betydande förändringar i hur laget spelar och beter sig på planen jämfört med hur det har sett ut hittills?
– 
Om vi tittar på statistiken har laget gjort många saker bra och tanken är att fortsätta på samma spår, men naturligtvis vill jag som huvudtränare justera vissa saker och sätta min prägel på laget. Men jag är tydlig med att vägen är hårt arbete, kamp och övertygelse.

När du presenterades av klubben i januari sa du att du uppskattar ett modigt lag som spelar dynamisk fotboll med blicken mot motståndarmålet men med ett starkt och aggressivt försvar. Tycker du att vi har sett delar av det hittills från GIF Sundsvall under 2024 eller är det något du kommer att lägga ännu mer fokus på?
– Jag har fortfarande samma vision och jag tror att vi ännu inte har lyckats uppnå denna bild. Jag vill också att vi ska vara ett lag som förbinder sig med fansen genom värden som ansträngning, ödmjukhet och ansvar.

Hur ser du på samarbetet mellan dig och Benny? Talar ni samma fotbollsspråk och kan ni komplettera varandra väl?
– Från första dagen jag kom till GIF Sundsvall har Benny visat sitt stöd och sin lojalitet. Vi är på samma väg och har samma mål. Jag är mycket glad att ha honom vid min sida tillsammans med övriga i och omkring klubben.

Vad tycker du att laget har gjort bra hittills under säsongen och vad känner du som ny huvudtränare att du behöver anpassa och förbättra ännu mer?
– Som jag nämnde tidigare tycker jag att vi gör många saker bra på kollektiv nivå. Det är sant att vi i många matcher har tappat poäng på grund av vissa misstag och detta måste vi justera. Vi måste vara ett mer stabilt lag, ta ett steg framåt på den konkurrensmässiga nivån och förstå väl under spelets faser vad matchen kräver av oss.

Om vi ser på morgondagens match mot Helsingborg, hur går tankarna? Laget är för närvarande i en nedåtgående trend och är i starkt behov av att ta fler poäng. Hur tänker du uppnå det?
– Det går inte att blunda för att vi inte kommer från en tillräckligt bra dynamik, men jag har fullt förtroende för denna trupp. I slutändan, när du tar på dig GIF Sundsvalls tröja, representerar du en stad, människorna som stödjer och arbetar i klubben, och det måste vi ha klart för oss. Vi måste spela med ansvar men också med förtroendet att vi kan vinna mot vem som helst.

Om du fick ge Sundsvallspubliken en uppmaning och berätta varför de borde komma och se laget spela på söndag, vad skulle du säga?
– Fotboll är en lagsport och det handlar om att vara ett lag i både bra och dåliga stunder, och fansen är vår tolfte spelare. När de hejar på oss ger de oss styrka och vi känner deras närhet. Vi behöver deras stöd från minut 0 till slutsignalen.

 

Joakim Forsberg

Kommunikatör

Joakim.forsberg@gifsundsvall.se