Nyheter

Filtrera
Jeremiah Björnler skriver A-lagskontrakt!

Jeremiah Björnler skriver A-lagskontrakt!

Vi är idag glada att meddela att akademispelaren Jeremiah Björnler, 18 år, har skrivit på ett A-lagskontrakt med GIF Sundsvall. Avtalet med den offensiva mittfältaren gäller över 2026. 

”Jerre” är fostrad i moderklubben KB65 från Köpmanholmen, utanför Örnsköldsvik. Sommaren 2020 började han spela matcher med GIF Sundsvalls lag för pojkar födda 2004. Under den efterföljande säsongen tog han steget över till NIU och GIF Sundsvalls akademi. Där var han en del av det framgångsrika P16-laget som, efter en 2-0-seger i finalen mot IFK Norrköping, korades till svenska mästare.

Sportchef Joel Cedergren:
– Jerre, som är hans smeknamn, är en offensiv mittfältare med just offensiven som sin styrka. Han är duktig på att behålla bollen, en skicklig passningsspelare och särskilt bra på den avgörande eller öppnande passningen. Redan under försäsongen tränade Jeremiah med oss och klarade sig bra på träningarna i A-lagsmiljö. Jag ser fram emot att följa hans utveckling under hösten med P19 matcher och fortsatta träningar med både P19- och A-laget.

– Det känns otroligt roligt att få skriva på ett A-lagskontrakt med GIF Sundsvall. Det här var mitt mål när jag började i akademin, och nu står jag här och har uppnått det. Jag vet vad jag vill med min fotbollskarriär och nu är det dags att ta nästa steg här i Giffarna, säger Jeremiah Björnler.