Nyheter

Filtrera
Juho Pirttijoki klar för GIF Sundsvall

Juho Pirttijoki klar för GIF Sundsvall

Den 20-årige mittbacken Juho Pirttijoki har skrivit på ett treårigt kontrakt med GIF Sundsvall och ansluter till truppen under kommande vecka. Pirttijoki som kommer från Finland spelade senast för HIFK från Helsingfors,

– Juho är en ung och lovande spelare som tillhör finska U21 – landslaget och det är mycket glädjande att han har skrivit på för GIF Sundsvall. Jag är säker på att vi tillsammans med Juho kommer att kunna skapa någonting riktigt bra. Han har stor utvecklingspotential och har goda förutsättningar att bli en riktigt bra allsvensk spelare, säger GIF Sundsvalls sportchef Urban Hagblom.

I HIFK spelade Pirttijoki under fjolåret 25 matcher från start och gjorde ett mål. Han tillhör även det finska U21-landslaget.

– Det känns riktigt bra att vara klar för GIF Sundsvall. Det känns som att det här är rätt steg för mig i min karriär och det var ett enkelt beslut att välja GIF Sundsvall. Allt här känns riktigt bra och jag ser fram emot att komma igång på plan, säger Juho Pirttijoki.

– Juho är en ung spelare men är mycket mogen för sin ålder. Han har kort tid i elitfotbollen men en duktig spelare redan nu och vi tror att han kan bli mycket bra och utvecklas i vår miljö. Han är en väldigt bra försvarsspelare, säger GIF Sundsvalls A-lagstränare Joel Cedergren.