Nyheter

Filtrera
Kalmar snäppet vassare på Skytteholm

Kalmar snäppet vassare på Skytteholm

Ja det var Kalmar som drog det längsta strået i lördagens träningsmatch som avgjordes på Skytteholms IP i huvudstaden.

Man höjde inte på ögonbrynen under matchinledningen. GIF Sundsvall stod att känna igen, man försökte spela sig ur situationerna med ett lugn, men frågan är om inte lugnet var väl tilltaget idag. Gång efter annan satte Kalmar fast Giffarna och pressade ner laget i banan och redan efter sex minuter hade Kalmar utöver ett par avslut också haft två hörnor.

Kalmar var inte utomjordiska, långt därifrån men man gjorde det bra och hackade sig fram i banan. Vid ett flertal tillfällen hittade Rasmus Elm ytan bakom Pa Konate som fick kämpa med pigge Piotr Johansson på kanten och han gjorde det förtjänstfullt.

Men att det skulle bli 1-0 i första halvlek var nog inte orättvist. Ett klassiskt snett inåt bakåt ledde fram till en Kalmarit som slog knut på sig själv och bollen nådde Eid som enkelt kunde placera dit 1-0 bakom Eskelinen.

Halvtid och tid för justeringar, bolltempo för lågt och man tog sig sällan fram i banan.

Andra halvlek kunde väl knappast börjat sämre, Rasmus Elm visade landslagsform på frisparksfoten och sköt från trettio meter i krysset och 0-2 var ett faktum.

Giffarna växte in i matchen i andra halvlek, mycket på grund av att Batanero fick fart under skorna och kunde skapa oreda med sin fina passningsfot. Det var också han som låg bakom reduceringen som sedermera skulle dömas bort för offside. I bra fart avancerade han mot backlinjen, laddade kanonen men friställde istället Wilson som i sin tur spelade bollen rakt i sidled till en lagkamrat med öppet mål. Propagandafotboll men dessvärre avvinkat för offside.

Nej det blev aldrig någon riktig forcering, även om Giffarna spelade upp sig.