Nyheter

Filtrera
Kapten Engblom stannar i GIF Sundsvall: Nytt kontrakt till 2026

Kapten Engblom stannar i GIF Sundsvall: Nytt kontrakt till 2026

Vi på GIF Sundsvall är glada att idag meddela att vår lagkapten Pontus Engblom har förlängt sitt kontrakt med klubben. Det nya kontraktet sträcker sig över säsongen 2026.

Den 32-årige anfallaren återvände till Sundsvall och svensk fotboll inför säsongen 2020. Han skrev då ett långtidskontrakt med GIF Sundsvall, efter att ha gjort 19 mål i den norska andraligan under 2019.

Under den följande säsongen i Superettan bidrog ’Engan’ med imponerande 20 mål och har sedan dess varit en pålitlig och notorisk målskytt, noterad för 66 mål på totalt 176 framträdanden sedan debuten i GIF-tröjan 2011.

Sportchef Joel Cedergren om kontraktsförlängningen:

– Det är mycket glädjande för föreningen att få förlänga med vår kapten och naturliga ledare. Pontus Engblom är inte bara en mycket bra fotbollsspelare, utan också en person med goda värderingar som han sprider på ett lugnt och positivt sätt i spelargruppen.

– Jag är mycket glad och stolt över att ha skrivit på för två nya säsonger med GIF Sundsvall. Jag känner att jag har mer att ge och är väldigt motiverad att fortsätta ge allt både på och utanför planen tillsammans med resten av laget, säger Pontus Engblom.