Nyheter

Filtrera
Klart med en riktig ståplats

Klart med en riktig ståplats

Under helgen tog GIF Sundsvall och vår officiella supporterklubb Patronerna tillsammans ett gemensamt arbetstag för att upprätta en ny ståplats på den östra läktaren.

Det har under hösten förts en dialog med Patronerna som i sin tur har haft en dialog med övriga supporterförgreningar. Dialogen har landat i en flytt av ståplats till den Östra läktaren där man får en riktig ståplats utan stolar, en capo-ställning och en närhet till planen.

– Vi har verkligen haft ett ljuvligt 2018 där vi vuxit både på läktarna, i sociala medier och där intresset för föreningen känns större än på många år. Det är väldigt glädjande att vi kan ha den här dialogen med klubben och att vi gemensamt kan jobba för en aktiv ståplats. Det här kommer väldigt lägligt då supporterklubben fyller tjugo år 2019 och då brakar det loss ordentligt på en riktig ståplats. Vi har även haft en bra dialog med övriga supporterförgreningar som även de står bakom detta beslut, säger Emma Asp, ordförande i Patronerna.

Fördelen med placeringen blir synbarheten och säkerheten, någonting som varit viktigt i dialogen.

– I dagsläget har vår största läktare, den Norra läktaren, inte kunnat ta del av alla fantastiska läktararrangemang och därför blir flytten helt perfekt. Utöver det säkerställer detta säkerheten på läktarna på ett bättre sätt och jag är övertygad om att det här kommer bli hur bra som helst. Med denna läktare och placering kommer ståplats att kunna växa ännu mer. Vi har haft en väldigt bra dialog med kommunen som verkligen har varit delaktiga och hjälpsamma i detta, säger Peter Nyh, marknadschef på GIF Sundsvall.

Detta är ett första rejält tag i arenautvecklingen. I GIF Sundsvalls strategier så är en viktig del att jobba för att utveckla arenan och då det idag fattas tak på nästan av hälften av arenan så ligger tak på Östra läktaren högt på önskelistan.

– Vi vill utveckla vårt evenemang och vår arena på bästa möjliga sätt och vi är övertygade om att detta är ett väldigt bra första steg i det arbetet. Vi från föreningen kommer att jobba för det vi kan påverka för att maximera upplevelsen för våra besökare och där är naturligtvis tak över flera åskådarplatser en viktig del, fortsätter Peter.

Vi från föreningen vill riktiga ett stort tack till alla Patroner och övriga som under helgen hjälpte till med arbetet på arenan tillsammans med oss.