Nyheter

Filtrera
Linus Hallenius taggad inför comebacken

Linus Hallenius taggad inför comebacken

  • Publicerad 18 februari 2023
  • A-laget

Linus Hallenius, 33, närmar sig en återkomst på planen. Och suget efter fotboll är stort.
– Jag förstår hur mycket fotbollen betyder för mig när jag har varit borta, säger Linus Hallenius.

Linus Hallenius kan göra säsongsdebut hemma mot Norrby under söndagen efter mer än ett års skadefrånvaro. Det är en förväntansfull 33-åring som gläntar på dörren till comeback. – Jag saknar mest att spela fotboll, om jag ska vara helt ärlig. Samt gemenskapen, att få vara i omklädningsrummet på samma sätt som alla andra och vara en del av träningarna. Jag förstår hur mycket fotbollen betyder för mignär jag har varit utan den ett år, säger Linus Hallenius.

Det är svårt att närma sig att förstå vilka berg anfallaren har bestigit under vägen tillbaka från korsbandsskadan, uppoffringarna som har gjorts, kraven detställt och inställningen han blev tvungen att ha varje dag under rehabperioden.– Självklart har målet hela tiden varit att jag ska ta mig tillbaka och jag har försökt att bygga upp en känsla av att jag ska komma tillbaka ännu bättre än jag var innan skadan, men riktigt så enkelt har det inte varit alla dagar, säger Linus Hallenius.

Trots mängder av träning menar Hallenius att den största utmaningen har varit den mentala biten.

– Jag har varit nere på botten och tvivlat många gånger, men jag tror att det är något som alla korsbandsopererade går igenom. Tommy Naurin, var tidig med att säga: det är det som sitter ovanför axlarna som är det viktiga, att jag måstekunna hantera det mentala, och det tycker jag att jag har gjort hyfsat, säger han.

Hallenius berättar att den viktigaste signalen inte blir hur kroppen svarar underförsäsongen, utan att hantera det mentala.

– Huvudet är det sista steget. Nu har jag tränat fullt i två-tre veckor med full kontakt, men det blir fortfarande så att man känner sig för lite grann och väntar på första smällen som man ska ta sig igenom på något sätt. För mig handlar det om att vara redo mentalt, för varje dag som går, för varje träning jag gör så kommer jag ett steg närmare att glömma det som har varit , säger Linus Hallenius.

Erik Karlsson

Kommunikatör

erik.karlsson@gifsundsvall.se