Nyheter

Filtrera
Ludvig Nåvik förlänger med GIF Sundsvall

Ludvig Nåvik förlänger med GIF Sundsvall

  • Publicerad 20 januari 2022
  • A-laget

Vi kan idag meddela att Ludvig Nåvik förlänger med GIF Sundsvall. 

Ludvig Nåvik kom till GIF Sundsvall från moderklubben Alnö IF som 14-åring. Fyra år senare, 18 år ung, har han redan en lång meritlista. Säsongen 2020, blotta 16 år debuterade Nåvik i Superettan med GIF Sundsvalls A-lag och under förra säsongen startade han i ungefär hälften av matcherna. Han har representerat Sverige i både U19- och U17-landslaget vid flera tillfällen och debuterade i P15-landslaget som 14-åring.  

Han var en viktig pusselbit för lagbygget 2021 och var med och tog upp oss till Allsvenskan under hösten. Nåvik bedöms vara en av de mest spännande 03-spelarna i Sverige och det finns intresse för honom både bland andra Allsvenska klubbar men även utomlands. Nu meddelar han att han förlänger med GIF Sundsvall de kommande tre åren.

“Det känns riktigt bra att ha förlängt mitt kontrakt ytterligare 3 år med GIF. Jag tror stenhårt på det här laget och att vi kommer göra en bra kommande säsong i allsvenskan.” Säger Nåvik

Sportchef Urban Hagbloms egna ord om kontraktsförlängningen: 

”Vi är enormt glada och självklart stolta att vår framtidsspelare Ludvig Nåvik bestämt sig för GIF Sundsvall och vår enormt spännande utvecklingsresa som vi i GIF Sundsvall genomför. Mycket glädjande utifrån vår långsiktiga strategi i föreningen. Ludvig Nåvik har alltid varit en mycket framstående spelare i sin åldersgrupp genom åren i Sundsvall, Medelpad, Sverige samt även Internationellt. Nu skall Ludvig ta nästa steg och bli en framstående seniorspelare i GIF Sundsvall och Allsvenskan där målet är att bli en framstående spelare internationellt. Men vi alla måste vara klara över att detta måste vi våga ge tid och se denna talangutveckling långsiktigt. Han är 18 år!
Detta är en stor dag för GIF Sundsvall.” 

 

FÖDD: 2003-11-02
LÄNGD: 184 CM
MODERKLUBB: ALNÖ IF
POSITION: MITTFÄLTARE
SKJUTER:
HÖGER
KONTRAKT: 2024