Nyheter

Filtrera
Marc Manchón klar för GIF Sundsvall!

Marc Manchón klar för GIF Sundsvall!

Vi kan idag meddela att den centrala mittfältaren Marc Manchón är klar för en övergång till GIF Sundsvall. 26-åringen kommer senast från spel med spanska Cerdanyola FC. Avtalet är skrivet på 3 år. 

Marc, född 1997, är fostrad i Barcelona-laget RCD Espanyol, som idag spelar i landets näst högsta division, Segunda División. Efter sina år i ungdomslagen tog Marc steget upp till Espanyol B, innan det år 2020 blev en övergång till Llagostera (numera UE Costa Brava). Sedan dess har spanjoren spelat i klubbar som CD Teruel och nyligen Cerdanyola FC, som hör hemma i Segunda Federación – vilket är landets fjärde division.

Sportchef Joel Cedergren om sitt spanska nyförvärv:

-”Vi har nu gjort klart med en central mittfältare som kommer att göra oss ännu bättre. Marc Manchón är en defensivt mycket duktig spelare och hjälper laget till att bli ett mer pressande lag och är dessutom skicklig på att hantera defensiva omställningar. Han har goda ledaregenskaper och är duktig att styra sina lagkamrater och förstår vad laget behöver. Som central mittfältare i vårt lag är du ett nav i det offensiva spel och det kommer Marc att klara utmärkt!”.

-”Jag är mycket glad över denna möjlighet! Känner en stor stolthet och motivation att en klubb som GIF Sundsvall har visat så stort intresse för mig från dag ett. Jag vill återgälda allt detta förtroende genom hårt arbete och engagemang för laget! En rolig anekdot är att jag tidigare besökt landet och vunnit Gothia Cup tillsammans med Espanyol, så jag har mycket fina minnen från Sverige!”, säger Marc Manchón.

Imorgon söndag gör vårt nyförvärv sitt första träningspass tillsammans med sina nya lagkamrater. Träningen äger rum i Nordichallen mellan kl 10:30 och 12:00.

Vi hälsar Marc varmt välkommen till oss i GIF Sundsvall!