Nyheter

Filtrera
Marcus Burman ansluter till GIF Sundsvall

Marcus Burman ansluter till GIF Sundsvall

  • Publicerad 22 december 2021
  • A-laget

Vi kan idag meddela att Marcus Burman skriver på för tre år med GIF Sundsvall. 

Marcus kommer senast från Akropolis IF, men moderklubben är Huddinge IF. Nu ansluter han till GIF-truppen inför säsongen 2022 och skriver på för tre år. Detta blir hans första säsong i Allsvenskan. 

Burmans egna ord om att signa med GIF Sundsvall: 

“Det känns jättebra. Det blir första gången i Allsvenskan för mig, så jag är otroligt taggad att vara med på den resan med Sundsvall. Förhoppningen är att vi till och börja med ska bli ett stabilt lag, men sedan klättra i tabellen såklart och komma så högt upp som möjligt. Så jag är väldigt förväntansfull”. 

Vi har även fått en kommentar från Sportchef Urban Hagblom som ser fram emot att följa Marcus Burman på nära håll:  

“Marcus Burman ska bli oerhört spännande att följa. Han har tagit stora steg i sin karriär och utvecklats på alla nivåer han varit på. Och nu är han uppe i Allsvenskan för första gången. Han är en person med oerhört fina kvaliteter och han har en väldigt fin karaktär som kommer vara en bra tillgång till spelargruppen. Här har Sundsvallssupportrarna något spännande att följa” 

*Fun Fact, Burmans pappa är född i Sundsvall och han har spenderat somrarna under sin uppväxt i sin farmor och farfars sommarstuga. 

FÖDD: 1998-08-09
LÄNGD: 180 CM 
MODERKLUBB: HUDDINGE IF 
POSITION: MITTFÄLTARE 
SKJUTER: HÖGER 
KONTRAKT: 2024