Nyheter

Filtrera
Marcus Danielsson förlänger med GIF Sundsvall

Marcus Danielsson förlänger med GIF Sundsvall

  • Publicerad 10 september 2015
  • A-laget

Den 26-årige mittbacken Marcus Danielsson skriver på för ytterligare två år med GIF Sundsvall, till och med 2017. Danielsson kom till GIF Sundsvall 2012 och är inne på sin fjärde säsong för klubben. Han har under denna period varit en betydelsefull spelare och klubben är nu glad över att ha kommit överens om en förlängning med mittbacken.

– Det är såklart mycket glädjande att Marcus har skrivit på för GIF Sundsvall i ytterligare två år. Det är en otroligt kompetent back som betyder mycket för vårt spel. Han är skicklig defensivt, i en mot en, i positionsspelet samt en bra huvudspelare. Offensivt så är det en bra passningsspelare och en allsvensk back av hög kvalité, så det känns jättekul att Marcus valt att förlänga, säger GIF Sundsvalls A-lagstränare Roger Franzén.

Danielsson har haft en jobbig säsong med en längre tids skada och lång rehab, vilket har satt stopp för spel. Mittbacken kunde i augusti göra sin comeback i GIF Sundsvall när man vann borta mot Elfsborg med 2-1 och Danielsson var en av de spelarna som då imponerade.

– Marcus har haft en tuff säsong med en långtidsskada och operation i januari, vilket har hållit honom borta från spel. Därför är det glädjande att se Marcus göra en jättebra match mot Elfsborg trots att han inte spelat en tävlingsmatch på 10 månader. Det är roligt att se vilken hög nivå han har i sig och att han visar det redan i sin comeback, säger Roger Franzén.

Nu väntas en spännande höst för Danielsson som ser fram emot resterande matcher och är glad över förlängningen med klubben.

– Det känns jättebra med förlängningen, jag har funderat länge och kommit fram till att det känns rätt att stanna. Jag trivs otroligt bra i klubben och har gjort det sedan min första dag i GIF Sundsvall och både jag och min tjej trivs bra i staden, säger Marcus Danielsson.