Nyheter

Filtrera
Marknadsansvarige om nya sätt att stötta GIF

Marknadsansvarige om nya sätt att stötta GIF

Vi möter marknadsansvarige Daniel Näslund för att diskutera sommarens marknadsnyheter.

Det är mycket som händer på marknadsavdelningen i sommar, efter en vår som kantades av snabba vändningar för att klara av covid-19:s framfart.

Nu har 11 omgångar spelats och på marknadsavdelningen lanserades inför den 11:e omgången ett nytt koncept – Sportpengen. Ett sätt att uppleva matcher på ett mer levande sätt och ett komplement till fiktiva biljetter.

Ni har nyss lanserat Sportpengen, för de som inte vet – vad är det?

– Sportpengen är ett nytt och spännande koncept som vi tror mycket på. Det är ett enkelt och roligare sätt för våra supportrar som vill stötta Giffarna att vara med på och samtidigt ha chans att vinna grymma priser under loppets gång. Syftet är att interagera våra supportrar där ute mer med oss under matcherna genom att stötta föreningen via olika typer av insamlingar. Idag har vi mål, vinst och spelad match som förslag men om detta slår sig väl så kan vi testa egentligen precis vad som helst. Kanske man vill stötta Giffarna med x kronor per hörnmål vi gör. Eller kanske x kronor per gult kort en viss spelare tar. Vi väljer helt och hållet själva vilka insamlingar vi kör under en säsong plus att under tiden alla som är med på någon av insamlingarna har de då chans att vinna grymma priser från GIF Sundsvall som lottas ut efter varje hemmamatch, säger Daniel Näslund.

Ni har tidigare kört med fiktiva biljetter, vad är det för skillnad mellan dem och sportpengen?

– Fiktiva biljetter kommer att fortsätta precis som vanligt med samma nummer att swisha till. Skillnaden egentligen är bara att vi kommer köra exklusiva utlottningar via Sportpengen till alla våra supportrar som registrerat sig på minst en av insamlingarna. Sportpengen ska förhoppningsvis uppfattas som ett roligare sätt för våra supportrar som vill hjälpa och stötta föreningen att hänga med på medan fiktiva biljetter skall fungera som ett sätt för supportrarna att stötta upp både på bortastå och på NP3 Arena.

Vad kommer fokuset att ligga på i höst kring Sportpengen?

– Målsättningen är att vi ska självklart göra vårat yttersta för att marknadsföra och få med oss så många supportrar där ute som möjligt på konceptet. Vi följer dagligen utvecklingen angående ett framtida publikinsläpp på fotbollsarenor igen men till dess att det sker så är detta en av många saker vi jobbar med för att försöka få in viktiga intäkter till föreningen genom att få hjälp av det viktigaste vi har vilket är våra supportrar och sponsorer. Sportpengen är absolut en av det saker vi ser har stor potential att vara det som hjälper oss på intäktssidan om vi får ut konceptet bra och hjälps åt att sprida.

Sista frågan – hur kommer morgondagens match att sluta och hur lägger du din sportpeng?

– Efterlängtad seger senast och kul att vi kunde göra fem mål första matchen efter att vi kört igång med konceptet. Obotlig optimist som man är så tror jag alltid på vinst vilket denna gång kommer bli med slutresultatet 3-1 till GIF Sundsvall. Min sportpeng är 10 kronor per mål samt 50 kronor per vinst. Nu kör vi!

Välj du också att stötta Giffarna via att välja mellan Målhjälten, Matchhjälten eller Vinsthjälten, eller stötta genom en fiktiv biljett.

Aldrig har det varit enklare att visa sitt stöd på bortamatcherna! 

Fiktiv biljett: 50 kronor/biljett swishas till 123 162 99 97.