Nyheter

Filtrera
Mitov Nilsson klar och Sema i motsatt riktning

Mitov Nilsson klar och Sema i motsatt riktning

GIF Sundsvall har länge varit på jakt efter en ny målvakt och det är nu klart att det blir den duktige Norrköpingsmålvakten David Mitov Nilsson som är klar för klubben. Affären innebär att Maic Sema går i motsatt riktning och alltså är klar för IFK Norrköping.

När IFK Norrköping vann SM-guld 2015 så var Mitov Nilsson en given sista utpost i ”Peking”. En skada 2016 gjorde att han var utanför laget men återtog startplatsen under 2017. En ny skada gjorde att han åter fick rehabilitera sig och därefter har han fått se Isak Pettersson vara förstaval i kassen.

– Det är en riktig klassmålvakt vi får in i laget och det känns väldigt bra. Han är en erkänt duktig målvakt och vi har letat efter en sådan sedan William försvann och det känns verkligen bra att det blev Mitov Nilsson som vi fick hit. Maic Sema går i motsatt riktning och det är såklart väldigt tråkigt. Maic har varit väldigt nyttig för oss och en väldigt bra person, men så är fotbollen och vi är väldigt nöjda med att vi kunnat säkra upp målvaktsbesättningen i det läge vi befinner oss, säger Urban Hagblom, sportchef.

Kontraktet gäller först och främst 2019 ut och målvakten är spelklar till derbyt mot Östersund den 10e augusti. Biljetter dit hittar ni här: https://gifsundsvall.ebiljett.nu.

Vi från föreningen vill tacka Maic Sema för hans insatser i vår tröja och hälsar samtidigt David Mitov Nilsson varmt välkommen till GIF Sundsvall!