Nyheter

Filtrera
Möt Daniel Stensson i matchprogrammet

Möt Daniel Stensson i matchprogrammet

GIF-mittfältaren Daniel Stensson intervjuades i matchprogrammet inför GIF-ÖIS den 6/9. 

Efter en skadeperiod är Daniel Stensson återigen redo för GIF Sundsvalls matchtrupp – och han har längtat efter det här.

– Det är såklart roligt och härligt att vara redo. Jag har jobbat stenhårt för det här och är supertaggad inför hösten, säger Stensson som anslöt till GIF Sundsvall inför den här säsongen, och imponerade stort i inledningen.

Daniel Stensson, 24 år, är storstadskillen som flyttat till Sundsvall och hittat rätt i sin nya hemstad.

– Jag trivs superbra i staden och klubben. Det är familjärt här, alla är mån om att man ska trivas, säger Daniel som inledde sitt fotbollsspelande i Djurgårdens IF.

– Jag var runt fem-sex år när jag började spela där, och blev kvar där till 12-årsåldern när det blev en flytt till Brommapojkarna.

I Brommapojkarna avancerade han hela vägen upp till klubbens A-lag och i april 2015 debuterade Stensson i Superettan. Totalt gjorde han 29 matcher i Brommapojkarna innan han under en säsong blev utlånad till Assyriska. I januari 2018 blev Stensson klar för spel utomlands när han kontrakterades av italienska AC Mestre, en klubb i norra Italien i Venedig. Stensson signerade ett avtal för 18 månader men efter bara ett drygt halvår gick klubben i konkurs.

– Sportsligt blev det kanske inte så lyckat, men som person växte jag under den perioden.

När Stensson vände åter till Sverige blev det träning med Akropolis men matchande fick han vänta med på grund av gällande regelverk. 2019 var han tillbaka i matchsammanhang, imponerade i Akropolis innan han 2020 bytte klubb till Dalkurd. När det blev 2021 skrev han treårsavtal med GIF Sundsvall där han så här långt spelat elva matcher och noterats för ett målpass.

– Jag hade en riktigt bra vårsäsong. Jag är glad och tacksam över det förtroende jag fick av tränarna, säger Daniel.
Men efter den starka starten så har Daniels säsong kantats av skador. Först satte en ledbandsskada i foten stopp för han framfart under fem veckor. När han kom tillbaka blev det två matcher innan ett ledband i knäet fick en smäll.
Nu är han dock redo för spel igen och finns med i matchtruppen ikväll.

– Jag ska jobba på, göra mitt yttersta för att hjälpa laget till framgång.

Stensson har många fina kvalitéer i sin repertoar. Spelförståelsen är en, vänsterfoten en annan, samt hans vinnarinstinkt. Det sistnämnda kan GIF Sundsvall ha mycket nytta av under hösten.

– Tycker att vi har satt oss i ett intressant läge. Kan vi ta några ytterligare segrar i rad så ska det bli spännande att se hur vi ligger till. Vi ska spela varje match som en final. Det är på hösten allting avgörs, och visst vill vi vara med och tävla om det, säger Daniel bestämt.

Örgryte IS ikväll – dina tankar om den uppgiften?

– Det jag kommer ihåg från förra mötet med dem är att de spelade med mycket press, och med man mot man. De är skickliga men som jag ser det så är vi bättre på varje position. Gör vi det vi ska göra så ska det bli tre poäng ikväll.

PATRICK EDLUND, Ågrenshuset

KORTA SNABBA

Vilken säsong så här långt i karriären är du mest nöjd med? 2019 då vi slog alla rekord med Akropolis i division 1 Norra.

Har du någon gång börjat tvivla på dig själv? Nej, aldrig tvivlat på mig själv.

Om du är sportchef i ett Superettan-lag, och får välja tre spelare att bygga laget kring. Vilka väljer du? Tommy Naurin, Hjalmar Ekdal och Pontus Engblom.

Är det här med lagbyggen något du tänkt på? Ja, det är absolut en kul tanke.

Om du får plocka en egenskap från en lagkamrat, från vem och vad hade du valt? Jag hade valt Linus träningsvillighet, är alltid först på plats på träningen.

Vilken är din bästa fotbollsupplevelse, när du själv inte varit på planen? Min första fotbollsmatch när pappa tog med mig till Stockholms stadion.

Finns det något du ångrar med din karriär? Nej, jag tror att alla val gör en till den man är idag.

Tittar du på klipp på dig själv på YouTube? Nej.

Vem är du i skolan? Jag var ganska social, lite stökig och bra betyg.

Lagets ordningsman? Engblom är botchef men Blomqvist är mest ordningsam.

Absolut inte lagets ordningsman? Carström, han är uppe i sina egna tankar.

Om du var statsminister för en tid. Vilken fråga hade du prioriterat? Klimatfrågan.

En matchledig kväll och du sätter dig i tv-soffan. Ser du fotboll eller något annat? Fotboll.

Vilken film har du sett flest gånger? Wedding Crashers och En oväntad vänskap.

Hur spenderar du helst en ledig dag under säsong? Spelar golf med några i laget.

Favoritlag? Djurgårdens IF.

Kan du tröttna på fotbollen? Aldrig, det är det bästa jag vet.

Till aktuellt matchprogram