Nyheter

Filtrera
Möt Dennis Olsson i matchprogrammet

Möt Dennis Olsson i matchprogrammet

Dennis Olsson intervjuades i matchprogrammet inför GIF-Akropolis 18/10. 

Ikväll kan GIF Sundsvall fortsätta hålla ett grepp i tabelltoppen när det väntar match mot Akropolis IF.

– Vi har satt oss i ett kanonläge inför avslutningen. Nu handlar det om att fortsätta jobba för varandra, ha ett bra försvarsspel och gå ut och ta tag i den här matchen från första stund, säger Dennis Olsson. 

Dennis Olsson har startat samtliga matcher han varit tillgänglig den här säsongen. 23 matcher av 24 handlar det om, en gång har han varit avstängd. Från sin ytterposition har Olsson matat in inlägg i anfallsspelet och det har bland annat resulterat i tre målpass. Ett mål har det också blivit från Olsson.

– Jag har haft en okay säsong, varken mer eller mindre, säger Olsson som i torsdags var med och spelade 1-1 på Stadsparksvallen mot Jönköpings Södra.

– Är väl inte någon katastrof att åka därifrån med en poäng. Men sett till spelet och målchanserna skulle jag säga att resultatet var lite av en besvikelse. Vi hade kunnat distansera oss ytterligare till lagen bakom oss, säger Olsson.

Utgångsläget är att inför den här omgången har GIF Sundsvall fyra poäng ned till närmsta lag, samt ytterligare två poäng till en trio lag.

– Vi har satt oss i ett kanonläge. Hade vi för åtta-nio matcher sedan sagt att vi skulle haft det här läget hade man tagit det alla dagar i veckan, säger Olsson.

Vad är det som gjort GIF Sundsvall så framgångsrikt?

– Stor del i det hela är att vi jobbat för varandra, att vi kuggat i. Sedan har vi haft ett bra försvarsspel, inte släppt in många mål och gör man inte det så finns alltid chansen att få med resultat. Vidare måste man också säga att utan Linus Hallenius form hade vi haft svårt att ta så många poäng som vi gjort. Man skulle kunna säga att det som gjort oss framgångsrikt är det kollektiva jobbet plus Linus individuella skicklighet.

Sex matcher återstår för GIF Sundsvall, tre av dessa hemma på NP3 Arena och resterande tre på resande fot.

– Det enda vi fokuserar på nu är det som väntar för stunden. Det handlar om att hela tiden leva och verka i nuet. Men vi ska ta de poäng som krävs för att vara topp-två när vi summerar. Det är det enda som gäller, säger Olsson och fortsätter så här kring kvällens möte med Akropolis IF:

– Vi har haft tighta matcher mot dem, och på tre försök har vi ännu inte besegrat dem. Jag kan inte peka på något speciellt varför det har blivit så. Förra året var Akropolis med i toppen, i år har de haft det lite tuffare. Förhoppningsvis kan vi kliva ut och ta tag i matchen från första stund. Det är ambitionen.

PATRICK EDLUND, Ågrenshuset 

KORTA SNABBA

Vilken säsong så här långt i karriären är du mest nöjd med? 2015.

Har du någon gång börjat tvivla på dig själv? Många gånger.
Om du är sportchef i ett Superettan-lag, och får välja tre spelare att bygga laget kring. Vilka väljer du? Daniel ”Stesse” Stensson, Jakob Stensson och Daniel Sliper.

Är det här med lagbyggen något du tänkt på? Inte direkt.

Om du får plocka en egenskap från en lagkamrat, från vem och vad hade du valt? Pontus Engbloms huvudspel.

Vilken är din bästa fotbollsupplevelse, när du själv inte varit på planen? GIF Sundsvall-Landskrona 2014 0-0, vi kvalificerade oss till Allsvenskan, jag var skadad och satt på läktaren.

Finns det något du ångrar med din karriär? Att jag skulle trott mer på mig själv när jag var yngre, då kanske jag tagit mig längre.

Tittar du på klipp på dig själv på YouTube? Nej det gör jag inte, tror inte det finns några klipp på mig heller.

Vem var du i skolan? En VANLIG kille som gillade att spela fotboll och höll sig lite i bakgrunden.

Lagets ordningsman? David ”Dallas” Myrestam.

Absolut inte lagets ordningsman? Jesper Carström.

Om du var statsminister för en tid. Vilken fråga hade du prioriterat? Om vi leker med tanken att IPA redan var förbjudet så skulle jag förbättra förutsättningarna för dom svagaste.

En matchledig kväll och du sätter dig i tv-soffan. Ser du fotboll eller något annat? Det blir en del fotboll, det blir det.

Vilken film har du sett flest gånger? The Big Short.

Hur spenderar du helst en ledig dag under säsong? Det blir en runda på golfbanan.

Favoritlag? GIF Sundsvall och Timrå IK.

Kan du tröttna på fotbollen? Det har absolut hänt, men det var ett tag sen nu.

Till aktuellt matchprogram