Nyheter

Filtrera
Möt Ludvig Nåvik i matchprogrammet

Möt Ludvig Nåvik i matchprogrammet

Ludvig Nåvik intervjuades i matchprogrammet inför GIF-Landskrona den 18/9.

En spelare som tagit chansen när den dök upp är utan tvekan mittfältstalangen Ludvig Nåvik. Första gången Nåvik tog plats i startelvan var i hemmamatchen mot Brage, och totalt har han fem framträdanden i startelvan, samt fyra inhopp.

– Jag ska fortsätta jobba hårt, visa att jag vill vara med, säger som i början av november fyller 18 år.

Alnö IF är moderklubben för Ludvig Nåvik som är en i raden av talanger i GIF Sundsvall.

Nåvik har intresserat flera klubbar, exempelvis ett antal från Italien, och intresset för honom har inte direkt blivit mindre den senaste tiden sedan han visat sina kvalitéer även i Superettan.

– Det var tufft i inledningen på säsongen när det inte blev många minuter. Men det gäller att jobba på och se till att man är redo när chansen kommer, säger Nåvik och fortsätter:

– Jag tycker också att jag har tagit tillvara på chansen och nu gäller det bara fortsätta att visa att man vill vara med i diskussionen.

Vilken är största skillnaden att spela på den här nivån?

– Det är högre tempo, det är tuffare i närkamperna. Allting är bättre, ett snäpp upp, men just tempot och närkampsspelet blir kanske mest påtagligt.

Senast mot Vasalunds IF gjorde Nåvik sin femte match från start. En match som till sist slutade med en trepoängare i bagaget.

– Det var inte vår bästa match för säsongen. Men det blev tre poäng, och det är vad som räknas, säger Nåvik.

Vad tycker du att ni hade kunnat göra bättre?

– Tycker att vi backade hem för mycket i andra halvlek. Vi skulle gått för 2-0 istället. Men nu ordnade det sig till sist och det var verkligen en härlig slutpunkt på matchen.

Hur ser du på ert läge med elva matcher kvar att spela?

– Vi har ett roligt läge. Vi får jaga några lag framför oss. Varje match är viktig, det är så man vill ha det. Självklart siktar vi på att avancera i tabellen och vi vet vad som finns som belöning efter 30 omgångar.

Nåvik har fått mycket beröm för sina insatser, inte minst av huvudtränaren Henrik Åhnstrand som pratat sig varm kring Nåviks färdigheter och kvalitéer.

Men hur låter det om Nåvik själv pratar om sina främsta egenskaper?

– Jag är rent generellt bra på att hitta och skapa i det offensiva spelet. Hitta passningar i bra ytor. Tycker också att jag klarar av det fysiska spelet och både teknik och skott är helt okay.

Främsta förbättringsområden?

– Då vill jag nog höja mig i försvarsspelet, gå hela vägen där, inte bara täcka ytor. Men det primära är att höja mig på alla områden, höja alla delar något eller några snäpp.

Framtidsmål?

– Bli så bra som möjligt. Nå så långt som möjligt. Den drivkraften måste man ha, sedan får man se hur långt det räcker.

Idag väntar Landskrona BoIS för GIF Sundsvall, och för Nåvik är allting glasklart:

– Vi siktar på att vinna. Det är enda tanken hos mig. Landskrona är bra och tuffa, men vi har alla möjligheter att nå det resultat vi strävar efter.

PATRICK EDLUND, Ågrenshuset

KORTA SNABBA

Vilken säsong så här långt i karriären är du mest nöjd med? Den nuvarande säsongen är jag nog mest nöjd med eftersom det är nu jag har fått speltid på min hittills högsta nivå.

Har du någon gång börjat tvivla på dig själv? När jag inte har fått matchtid under en längre period har det varit tufft.

Om du är sportchef i ett Superettan-lag, och får välja tre spelare att bygga laget kring. Vilka väljer du? Som spelande sportchef skulle jag bygga laget kring mig själv, Linus Hallenius och Robert Lundström.

Är det här med lagbyggen något du tänkt på?Inte direkt, men det är viktigt att det harmonierar både på och utanför planen.

Om du får plocka en egenskap från en lagkamrat, från vem och vad hade du valt? Bengtssons snabbhet.
Vilken är din bästa fotbollsupplevelse, när du själv inte varit på planen? Sverige-Frankrike i VM-kvalet på Friends 2017 när Sverige vann med 2-1. Jag var på plats med Alnö IF P03.

Finns det något du ångrar med din karriär? Nej, inte hittills.

Tittar du på klipp på dig själv på YouTube? Vet inte riktigt om det finns så många klipp på mig på youtube, men brukar kolla på mina aktioner från matcher.

Vem är du i skolan? Den som knappt är där (p.g.a. fotbollen).

Lagets ordningsman? Engblom.

Absolut inte lagets ordningsman? Jag.

Om du var statsminister för en tid. Vilken fråga hade du prioriterat? Inte så insatt i politiken så jag vet faktiskt inte.

En matchledig kväll och du sätter dig i tv-soffan. Ser du fotboll eller något annat? Spelar något roligt lag så blir det nog fotboll annars slår jag på en film.

Vilken film har du sett flest gånger? Baksmällan.

Hur spenderar du helst en ledig dag under säsong? Umgås med kompisar.

Favoritlag? Manchester United.

Kan du tröttna på fotbollen? Näää.

Till aktuellt matchprogram