Nyheter

Filtrera
Nerv, historia och delad poäng!

Nerv, historia och delad poäng!

Det är klart att det var kännbara tapp i David Batanero och Juanjo Ciercoles på Giffarnas mittfält. Fältherrarna har varit viktiga i det GIF Sundsvall som gjort en mycket fin vårsäsong. Men när krutröken lagt sig så hade Giffarna återigen stulit poäng av ett lag som gemene man inte förväntade sig, och man ligger sjua i serien.

Majoriteten förväntade sig ett Norrköping som var spelförande och ett Giffarna som spelade mer rakt på grund av avsaknaden av speldirigenterna på mitten. Men efter tre minuter slog Carlos Moros Gracia en krossboll som Peter Wilson snyggt sög ner och slog ett hårt inlägg som Isak Pettersson tog ner efter visst bekymmer.

Sen dröjde det, åt båda håll, även om Norrköping hade mer boll så var det avvaktande. Det tenderar att bli så ibland i sättet Giffarna vill spela, men skillnaden mot tidigare år är att Sundsvall är väldigt täta bakåt, släpper till få klara målchanser och håller motståndarna på behörigt avstånd. Minut tjugotre hade Norrköping sin första farlighet, och det var ett skott utifrån som William Eskelinen klarade utan problem.

Sen dröjde det tills klockan slog en halvtimme när en Norrköpings-spelare slog ett inlägg som touchade en Sundsvalls-skalle och sånär seglade in i bortre hörnet, Eskelinen som för dagen var riktigt bra, såg dock ut att ha koll på bollen.

Minut trettiosju, Eskelinen igen, med sitt lugn och sin följsamhet avstyrde ett friläge då Norrköping slog en snabb frisparksvariant som resulterade i ett friläge men där Eskelinen var snabbt ute och räddade bra.

Tre minuter senare, ridå, trodde många. Moberg-Karlsson serverade Jordan Larsson ett öppet mål men den sistnämnde styrde bollen utanför och det gick ett sus i publiken.

Det kändes skönt med pausvila, en minut kvar och det hade sannerligen osat katt under sista kvarten. Då kom kallduschen, ett hårt lågt inspel från Norrköping ledde till ett självmål och istället för en poäng med sig in i omklädningsrummet så hade Norrköping ledning och momentum med sig.

Norrköping var bra, kanske det bästa lag Giffarna mött i år. Dom spelade sig igenom, i djupet och behöll boll på ett övertygande sätt.

Andra halvlek var Giffarna långt nere i skorna utan att för sakens skull släppa till så många målchanser. Dom långa bollarna lyste med sin frånvaro och det skulle dröja med målchanser tills Rubio Sivodedov drog på från distans. Ett hårt lågt skott som ledde till en retur som Maic Sema var först på och chippade in 1-1. Måljubel utbröt men avbröts ganska kvickt av en flagga från linjedomaren som förkunnade att Sema varit offside, fortsatt 0-1 alltså och goda råd var i sanning dyra.

Sen dök han upp, kapten Hallenius. Han skrev historia på NP3 Arena denna måndag i augusti 2018 då han blev GIF Sundsvalls bäste Allsvenska målskytt genom tiderna.

Carlos Moros Gracia slog en fin lång krossboll som Hallenius piruett-snurrade förbi Peking-försvararen och placerade in bakom Isak Pettersson i Norrköpings-målet. Ett fantastiskt mål och en internationellt vacker målgest då Linus klappade klubbmärket på bröstet och firade framför klacken.

Slutskedet blev lite stökigt, Pol Moreno blev förvånande nog utvisad och efterspelet med knuffar och efterslängar gav inga kort.

Men en poäng till Giffarna och fortsatt sjua i tabellen!