Nyheter

Filtrera
Noah Sonko Sundberg klar för GIF Sundsvall

Noah Sonko Sundberg klar för GIF Sundsvall

GIF Sundsvall har gjort klart med ett lån av mittbacken Noah Sonko Sundberg från AIK. Den 19-årige Sonko Sundberg är landslagsmeriterad och ingår i den svenska U21-landslagstruppen.

– Det är glädjande att vi fått klart med en mittback. Noah är trots sin ungdom en spelare som har bra allsvensk rutin. Han har spelat många matcher i AIK och senast uttagen i U21-landslaget. Det är en spelare kommer att bidra i den här truppen och är en bra försvarsspelare, säger GIF Sundsvalls A-lagstränare Roger Franzén.

Noah Sonko Sundberg kom till AIK som trettonåring och fick A-lagskontrakt 2010. Mittbacken som är född 1996 är 1,86 meter lång och väger runt 83 kilo. Han har tillhört både U17- och U19-landslaget och tillhör numera U21-landslaget.

– Det är mycket bra och spännande att vi rekryterat en framtidsman till GIF Sundsvall och vår fortsatta utveckling i Allsvenskan. Noah har de kvalitéer vi önskar för att förstärka vår försvarsuppsättning, säger GIF Sundsvalls Sportchef Urban Hagblom.

– Det känns väldigt bra att komma till GIF Sundsvall och det känns som en bra lösning. Det ska bli intressant att vara med och hjälpa GIF Sundsvall på alla möjliga sätt både på och utanför plan. Jag ser verkligen fram emot det, säger Noah Sonko Sundberg.

Lånet sträcker sig till den 15 juli då det svenska transferfönstret öppnar igen. Sonko Sundberg ansluter till GIF Sundsvall under förmiddagen och gör då sitt första träningspass med GIF Sundsvall som premiärspelar i mot AIK borta den tredje april.