Nyheter

Filtrera
Ny huvudansvarig tränare för GIF Sundsvall

Ny huvudansvarig tränare för GIF Sundsvall

  • Publicerad 12 december 2019
  • A-laget

GIF Sundsvall har valt ett tränarteam utifrån deras egenskaper i ledarskap samt spetsegenskaper inom olika ansvarsområden som gör att GIF Sundsvall står inför en spännande framtid tillmötes. Idag klockan 13.00 meddelar GIF Sundsvall att en ny huvudansvarig tränare är klar för säsongen.

GIF Sundsvall har jobbat hårt och målmedvetet för att skapa kontinuitet på vår spelmodell och spelidén som GIF Sundsvall tror ska ge oss framgång i Superettan. Därför är vi glada och stolta över att idag kunna presentera vårt nya tränarteam i GIF Sundsvall 2020 vilket är Henrik Åhnstrand som huvudansvarig tränare tillsammans med Andreas Pettersson och Tommy Naurin som assisterande tränare. Naurin har även inför säsongen rollen som målvaktsinstruktör.

”Vi jobbar med utveckling av talanger i Norrland, men inte bara spelare. Henrik Åhnstrand är ett tydligt bevis på vår talangutveckling även med tränare i regionen”, säger sportchefen Urban Hagblom.

GIF Sundsvall arbetar med talangutveckling inom tränarskapet och Åhnstrand är en mycket spännande framtidsman inom tränaryrket, därför är vi stolta över att vi har hittat denna framtidslösning över 2020-2022 med Åhnstrand samt att vi får använda Pettersson och Naurin med deras spetsegenskaper på ett bra sätt för att utveckla spelartruppen och laget.

Under de senaste två åren har Åhnstrand jobbat som assisterande tränare men kommer ursprungligen från Hudiksvall FF som huvudtränare. Åhnstrand har historik som spelare i GIF Sundsvalls talangutveckling.

Sportchefen Urban Hagblom och huvudtränaren Henrik Åhnstrand

Sportchefen Urban Hagblom och nya huvudtränaren Henrik Åhnstrand.

Övre bilden: Henrik Åhnstrand leder GIF-träning. Foto: Pär Olert/Bildbyrån.

Anna Leino

tf kommunikatör GIF Sundsvall

anna.leino@gifsundsvall.se