Nyheter

Filtrera
Nytt 6-årsavtal med Sundsvalls gymnasium

Nytt 6-årsavtal med Sundsvalls gymnasium

Samarbetet mellan GIF Sundsvall och Sundsvalls gymnasium (SG) kring NIU-fotbollsgymnasiet fortsätter i och med ett nytt 6-årsavtal mellan parterna.

Under lång tid har instruktörerna Fredrik Carström, Patrik Jonsson och Benny Matsson (Calle Paulsson) tillsammans med NIU-chefen Ann Larsson skapat struktur och trygghet i verksamheten. Höga betyg i NIU-enkäten som genomförs varje år vittnar om att spelarna/eleverna trivs och utvecklas. Vi har ett mycket högt söktryck, det var endast tre skolor i Sverige som hade fler sökande till NIU-fotboll, med start ht 23, än Sundsvalls gymnasium.

Många är de som genom åren har varit elever på SG och sedermera spelat på högsta nivå, tex Emil Forsberg och Linus Hallenius.

– NIU-verksamheten är en väldigt viktig del av vår fotbollsutbildning och en viktig pusselbit i klubbens rekryteringsprocess. Därför är det glädjande att vi genom det här avtalet utvecklar verksamheten vidare tillsammans och får varaktighet och trygghet i samarbetet säger akademichef Markus Tilly

– Samarbetet med GIF Sundsvall är en av anledningar till att NIU Sundsvall utvecklats till en av de mest uppskattade idrottsutbildningarna i landet. Vi är mycket glada över avtalsförlängningen och vår ambition är att de fina elevresultat som vi haft de senaste åren ska fortsätta. I och med det nya avtalet har goda förutsättningar för detta skapats säger NIU-chefen Ann Larsson.

 

Mercedes Mezher

Kommunikatör

mercedes.mezher@gifsundsvall.se