Nyheter

Filtrera
”Örebro är ett välorganiserat lag”

”Örebro är ett välorganiserat lag”

Klockan 14.00 begav sig GIF Sundsvall iväg med buss mot Örebro och imorgon väntar en svår men viktig match mot Örebro som i dagsläget ligger på en femteplats i tabellen. Matchen spelas på Behrn Arena med avspark klockan 19.00.

GIF Sundsvall förlorade senast mot topplaget AIK som såg till att skapa sig en betryggande ledning i första halvlek. I halvtid stod det 0-3 till AIK, något som GIF Sundsvall inte hade möjlighet att jaga i kapp. Mauricio Albornoz lyckades dock peta in bollen bakom Patrik Carlgren och hemmalaget fick nöja sig med ett tröstmål i en match som slutade 1-3 och vinst för AIK.

– Vår prestation i första halvlek är inte tillräckligt bra. De två tidiga målen från AIK gör att matchen dör ganska fort. Efter den dåliga första halvleken pratade vi ihop oss i omklädningsrummet och sa till varandra att vi inte skulle falla ihop utan att starta om matchen från noll och jag tycker att ändå att vår andra halvlek är godkänd i förhållande till den första halvleken. Det är starkt att inte falla ihop fast än vi ligger under med 3-0 och möter ett topplag som AIK. Det är svårt att ligga i underläge och vända en sådan match och att stå emot, säger A-lagstränaren Roger Franzén.

Örebro spelade senast match mot Hammarby borta på Tele2 Arena där man kryssade med resultatet 1-1. Hammarby hade ledningen sent in i matchen men Nahir Besara lyckades i den 82:a matchminuten kvittera för ÖSK och man säkrade således en pinne.

– Vi behöver förbättra mycket sett utifrån vår senaste match. Ska man vinna fotbollsmatcher så måste man ha ett bättre anfallsspel. Vi har kommit till alldeles för få avslut de senaste matcherna och där måste vi ha en klar förbättring och samtidigt måste vi släppa in mindre mål så det är en helhet. Vi måste förbättra oss totalt sett för att vinna fotbolls matcher och det jobbar vi med hela tiden, säger Franzén.

– Örebro är ett välorganiserat lag. Många individuellt skickliga fotbollsspelare. Har precis som vi haft en omsättning i sommar där det har varit många spelare ut men där de lyckats fylla på med duktiga spelare, så de ser lite annorlunda ut än i våras truppmässigt men spelet är ganska likt det tidigare. Vi har gjort bra prestationer tidigare mot Örebro de senaste två åren i Allsvenskan och hoppas kunna göra det imorgon med, säger Franzén.

GIF Sundsvall ställer upp med följande trupp:   Jonathan Malmberg, Sebastian Rajalakso, Joel Enarsson, Marcus Danielsson, Tommy Naurin, Smajl Suljevic, Robin Tranberg, Eric Larsson, Stefan Silva, Erik Granat, Johan Eklund, Mauricio Albornoz, Robbin Sellin, Dennis Olsson, Peter Wilson, Lars Krogh Gerson, Jonathan Morsay, Noah Sonko Sundberg.