Nyheter

Filtrera
Oscar Linnér ansluter till GIF Sundsvall

Oscar Linnér ansluter till GIF Sundsvall

  • Publicerad 6 februari 2022
  • A-laget

Vi vill välkomna Oscar Linnér till GIF Sundsvall

Idag kan vi meddela att målvakten Oscar Linnér ansluter till GIF Sundsvall på lån i 6 månader. Linnér är 24 år och kommer ursprungligen från Stockholm. Han inledde karriärren i moderklubben Stocksunds IF som barn, men han har spelat för AIK under större delen av sin proffskarriär. Som 21-åring var han med och tog SM-guld med AIK 2018. 

2020 flyttade Linnér till Tyskland och Armina Bielefeld i Bundesliga, där han spelade fram till mitten på 2021 då han lånades ut till italienska Brescia. Linnér är även landslagsman och har gjort flera landskamper under hans tid i P19-U21 landslaget och har även en A-landskamp för det svenska landslaget på sin meritlista. Han är en etablerad spelare som nu ansluter till GIF Sundsvall på lån fram till 31 juli.  

Linnér ser fram emot den kommande tiden i Sundsvall:
 

“Det känns bra. Jag har varit mycket i Sundsvall senaste åren då min flickvän med familj bor där. Därav blir det naturligt för mig att komma till Sundsvall och jag är säker på att jag kommer trivas i stan. Jag har lärt känna många människor i Sundsvall och jag känner flera spelare i laget sedan tidigare. Min förhoppning är att GIF Sundsvall ska ta steget mot få ut den potential som klubben har. Det är viktigt för svensk fotboll och Allsvenskan att vi har ett lag från norra Sverige i högsta serien, dels för supportrarna i stan Sundsvall men också för alla barn och unga i norra Sverige, att de kan få en närhet till Allsvenskan genom GIF Sundsvall. Jag kommer bara vara i Giffarna en kortare period preliminärt men jag hoppas att min rutin och mina erfarenheter som jag trots min unga ålder har byggt upp ska kunna hjälpa till att höja nivån i verksamheten, både på och utanför planen. Jag dedikerar 100% av mig själv till GIF Sundsvall under perioden jag är här och hoppas innerligt att utfallet ska bli bra både för mig själv och klubben.” Säger Oscar Linnér. 

Urban Hagblom ser fram emot att Linnér ansluter och hoppas att han ska utvecklas ytterligare i GIF Sundsvall: 

”Vi är enormt glada och stolta över att Oscar Linnér väljer GIF Sundsvall som nästa utvecklingsmiljö utifrån den internationella miljön han varit verksam i de sista åren. Vi får en målvakt med erfarenhet från Tyskland, Italien samt ifrån landslaget. Vi skall göra denna låneperiod till en optimal utvecklingsmiljö för Oscar och för GIF Sundsvall. Med konkurrenssituationen på målvakterna står vi i GIF Sundsvall bra rustade för den allsvenska säsongen 2022” 

 

Välkommen till GIF Sundsvall Oscar Linnér.