Nyheter

Filtrera
Persson/Bäckvalls ungdomsstiftelse

Persson/Bäckvalls ungdomsstiftelse

Per-Olof Persson och Lars-Göran Bäckvall har startat en ungdomsstiftelse för GIF Sundsvall och Sdff. GIF Sundsvalls ordförande Johan Nikula och Sdffs ordförande Mikael Torstensson fick idag information om den nyinrättade ungdomsstiftelsen.

Persson och Bäckvall har lagt ett kapital på 800.000 kronor i en ungdomsstiftelse som under 20 år ska utdela 1/20 del av kapitalet plus avkastning i form av stipendier till unga fotbollstalanger.

Stiftelsen kommer i år att dela ut fyra stipendier till två killar från GIF Sundsvall och två tjejer från Sdff. Stipendierna kommer att utses av klubbarnas sportkommittéer och delas ut i samband med respektive klubbs årsstämma. GIF Sundsvalls årsstämma går av stapel den 2:a mars.

Persson och Bäckvall var tidigare delägare i Norrlands Invest som hjälpte GIF Sundsvall att finansiera spelarköp. När Norrlands Invest avvecklades så föddes idén om ungdomsstiftelsen.

– Vi har båda ett stort genuint fotbollsintresse och vi hoppas att stiftelsen kan vara en del i att motivera dessa ungdomar att satsa helhjärtat på fotbollen. Klubbarnas ekonomi kommer i stor utsträckning vara beroende av att kunna utveckla egna produkter, säger Per-Olof Persson.

– Jag tycker att GIF Sundsvall gjort ett bra arbete med att ta fram unga talanger och egna produkter upp till A-laget och vi hoppas att den utvecklingen fortsätter och att stiftelsen kan vara en sporre för ungdomarna, säger Lars-Göran Bäckvall.