Nyheter

Filtrera
Rafflande avslutning när Giffarna spelade oavgjort mot Djurgården!

Rafflande avslutning när Giffarna spelade oavgjort mot Djurgården!

Första tjugo minuterna i Stockholm var ingenting man gör en film av. Avvaktande spel och inga målchanser alls, men matchen skulle ta fart.

Det dröjde till minut tjugotvå innan vi hade en halvchans. Dennis Olsson slog ett smart inlägg efter backen mot Peter Wilson som sköt högt över, bra tendens.

Det var Djurgården som förde spelet under den första delen av första halvlek, men Giffarna växte in i matchen. Djurgårdens första chans kom via nyförvärvet Niklas Bärkroth som mötte bollen på den bortre stolpen men William Eskelinen kunde rädda utan större bekymmer.

Det skulle bli några omdiskuterade situationer i matchen och den första kom när Juanjo drog på ett skot utifrån som Isaksson i Djurgårdsmålet inte kunde hålla och Hallenius skulle hugga på returen men blev fasthållen av Jonas Olsson och sköt högt över. Giffarnas kapten vädjade om straff men domare Al-Hakim vinkade avvärjande.

I slutet av den första halvleken fick Maic Sema ett skottläge som styrdes på en Djurgårdsback till hörna, reprisen visade att det inte alls var långt borta att leta sig in i det bortre hörnet.

En bra andra halva av den första halvleken för Giffarna och man visade gång efter annan upp ett finurligt passningsspel.

Andra halvlek var inte mer än sex minuter gammal innan Juanjo Ciercoles drog till från distans och träffade överliggaren, nära ledning Sundsvall.

Sen följde ännu en period med lite mer ställningskrig och inga större målchanser, innan Giffarnas försvar missbedömde en långboll och Badji i hemmalaget snappade upp bollen och placerade in den mellan benen på Eskelinen, 1-0 Djurgården och nu var goda råd dyra för Sundsvall då endast fjorton minuter återstod.

Men Giffarna hämtade sig, en magnifik klack-passning av Linus Hallenius friställde Peter Wilson som inte gjorde något misstag, 1-1.

Strax efteråt skulle Peter Wilson få läge att avgöra, han blev frispelad av Hallenius och sköt mot bortre hörnet men bollen gick någon centimeter utanför.

Därefter kom nästa straffsituation, Hallenius hölls i i straffområdet men kom loss och fick fötterna bortsparkade så han gick i backen, men Al-Hakim friade igen.

Dadvid Haro Iniesta kom in och gjorde sina första minuter i GIF-tröjan och även han blev nergjord i straffområdet av Jonas Olsson, men ingen straff där heller.

Nej det blev ingen straff, det blev 1-1 och varsin poäng.

Nästa match för Giffarna är den sjätte augusti klockan 19:00 mot IFK Norrköping, en match där Giffarna får klara sig utan Juanjo och Batanero som båda blev varnade idag och således är avstängda.