Nyheter

Filtrera
Rasmus Lindkvist skriver på för GIF Sundsvall

Rasmus Lindkvist skriver på för GIF Sundsvall

  • Publicerad 7 januari 2022
  • A-laget

Vi kan idag meddela ett spännande nyförvärv till GIF Sundsvall. Rasmus Lindkvist skriver på för två år.  

Lindkvist har den senaste säsongen spelat i Hamarkameratene (HamKam) i Norge. Innan dess spelade han i AIK under åren 2017 – 2020, där han också var med och tog SM-guld 2018. Han är uppvuxen i Stockholm och inledde fotbollskarriären i moderklubben Alby IF men spenderade större delen av sin ungdomstid i Brommapojkarna. Nu väntar två år i GIF Sundsvall. 

Rasmus egna ord om den kommande tiden i GIF Sundsvall. 

“Jag tycker att det ska bli väldigt kul såklart. Jag är också bekant med några i laget sedan tidigare och Robban känner jag ju väldigt bra, vi har spelat tillsammans i många år. Det ska bli kul att komma till Sundsvall och bidra och hjälpa till med det jag kan så att GIF Sundsvall stannar kvar i Allsvenskan. Det är målet”. 

Vi har också pratat med Sportchef Urban Hagblom om nyförvärvet: 

“Det är med stor glädje vi kan presentera Rasmus Lindkvist till truppen. Vi har försökt få Rasmus till giffarna under många år och nu är han äntligen på plats i Norrlandslaget”. Han är en perfekt ersättare till Albin Ekström utifrån hans kvaliteter i försvarsspelsrollen. Rasmus har stor fördel i hans bredd och att han kan agera i flera positioner så det kommer ge Henrik och Brian fina förutsättningar” 

*Fun fact, Lindkvist har spelat tillsammans med Robert Lundström i både norska Vålerenga och i AIK. Nu återförenas de igen i GIF Sundsvall. 

FÖDD: 1990-05-16 
LÄNGD: 183 CM 
MODERKLUBB: ALBY IF 
POSITION: FÖRSVARARE 
SKJUTER: VÄNSTER 
KONTRAKT: 2023