Nyheter

Filtrera
Rasmus Lindkvist skriver på för GIF Sundsvall

Rasmus Lindkvist skriver på för GIF Sundsvall

Vi kan idag meddela ett spännande nyförvärv till GIF Sundsvall. Rasmus Lindkvist skriver på för två år.  

Lindkvist har den senaste säsongen spelat i Hamarkameratene (HamKam) i Norge. Innan dess spelade han i AIK under åren 2017 – 2020, där han också var med och tog SM-guld 2018. Han är uppvuxen i Stockholm och inledde fotbollskarriären i moderklubben Alby IF men spenderade större delen av sin ungdomstid i Brommapojkarna. Nu väntar två år i GIF Sundsvall. 

Rasmus egna ord om den kommande tiden i GIF Sundsvall. 

“Jag tycker att det ska bli väldigt kul såklart. Jag är också bekant med några i laget sedan tidigare och Robban känner jag ju väldigt bra, vi har spelat tillsammans i många år. Det ska bli kul att komma till Sundsvall och bidra och hjälpa till med det jag kan så att GIF Sundsvall stannar kvar i Allsvenskan. Det är målet”. 

Vi har också pratat med Sportchef Urban Hagblom om nyförvärvet: 

“Det är med stor glädje vi kan presentera Rasmus Lindkvist till truppen. Vi har försökt få Rasmus till giffarna under många år och nu är han äntligen på plats i Norrlandslaget”. Han är en perfekt ersättare till Albin Ekström utifrån hans kvaliteter i försvarsspelsrollen. Rasmus har stor fördel i hans bredd och att han kan agera i flera positioner så det kommer ge Henrik och Brian fina förutsättningar” 

*Fun fact, Lindkvist har spelat tillsammans med Robert Lundström i både norska Vålerenga och i AIK. Nu återförenas de igen i GIF Sundsvall. 

FÖDD: 1990-05-16 
LÄNGD: 183 CM 
MODERKLUBB: ALBY IF 
POSITION: FÖRSVARARE 
SKJUTER: VÄNSTER 
KONTRAKT: 2023