Nyheter

Filtrera
Sammi Davis lämnar för spel i Lecce

Sammi Davis lämnar för spel i Lecce

GIF Sundsvall har kommit överens med Lecce om en övergång för 17-årige mittbacken Sammi Davis.

– Flytten till Lecce är så klart ett kvitto för GIF Sundsvall, säger akademichefen Markus Tilly.

Den lovande mittbacken kom till GIF Sundsvall från Härnösand för drygt två och ett halvt år sedan. Efter att ha visat en fin utveckling i ungdomslagen skrev Sammi Davis på ett akademikontrakt med GIF Sundsvall i september 2022.

Han har varit tongivande i ungdomslaget och bidrog starkt när P16-laget vann SM-guld 2021. Prestationerna ledde bland annat till provspel hos italienska Roma under 2022. Sammi Davis har ännu inte hunnit debutera för seniorlaget, men har sedan hösten 2022 tränat kontinuerligt med GIF Sundsvalls A-lag.

– Jag kommer alltid hålla GIF varmt i hjärtat, jag hade aldrig varit så här bra om jag inte varit i GIF:s verksamhet. Tack så mycket för allt och om möjligheten ges så ses vi i framtiden, kommenterar Sammi Davis flytten till Italien.

Med innevarande år kvar på akademikontraktet lämnar han nu klubben för spel med US Lecce i Serie A.

Akademichef, Markus Tilly, kommenterar försäljningen:

– GIF Sundsvall är stolta över att ha kommit överens med Serie A-klubben Lecce om en försäljning av akademispelaren Sammi Davis, som under 2023 fyller 18 år.Flytten till Lecce är såklart ett kvitto för GIF Sundsvall och akademin att vår utbildning håller hög kvalité och att vi är på rätt spår med vår verksamhet. Strategin att under 2022 kontraktera flera duktiga spelare i akademin visade sig nu vara helt rätt och viktig då GIF är mycket nöjda med avtalet med Lecce.

– Mycket kul och välförtjänt för Sammi att få den här chansen då han är mycket professionell i det han företar sig. Förberedelse inför träning, fokus under träning och återhämtning efter träning är exempel på saker som sköts på ett ypperligt sätt.Samarbetet med Sundsvalls gymnasium och NIU-verksamheten har varit viktig i Sammis utveckling och beröm till Fredrik Carström, Patrik Jonsson och Benny Matsson som varit en stor del i Sammis utveckling tillsammans med tränare och ledare i GIF:s akademi.

GIF lyckönskar så klart Sammi i hans fortsatta karriär, vilket också visar att det genom GIF finns alla möjligheter till utveckling och framgång!

Erik Karlsson

Kommunikatör

erik.karlsson@gifsundsvall.se