Nyheter

Filtrera
Seger för GIF Sundsvall mot VPS Vasa

Seger för GIF Sundsvall mot VPS Vasa

Sju dagar kvar till allsvensk premiär och idag spelade GIF Sundsvall sin sista träningsmatch på försäsongen mot finska VPS Vasa. Nyförvärvet Stefan Silva såg till att GIF Sundsvall plockade hem segern när han satte 1-0 bakom målvakten Jevqeni Kobozev.

GIF Sundsvall tog ledningen tidigt i matchen efter ett fint anfall av hemmalaget. Kristinn Steindórsson drev in bollen i mitten och släppte sedan ut till en löpande Dennis Olsson på vänsterkanten. Olsson spelade in bollen till Silva som med en bredsida lyckades sätta bollen i mål och 1-0 till GIF Sundsvall.

GIF Sundsvall var det lag som skapade mest under första halvleken men bortsätt från målet var det få målchanser under första halvlek. GIF Sundsvall hade ett stabilt och kontrollerat försvar där VPS Vasa inte lyckades skapa särskilt mycket.

– I första halvlek har vi ett bra försvarsspel. Vi håller ihop och har bra närhet till varandra. Vi gör grunderna jättebra. Det som var mindre bra var att vi inte pressade med tillräckligt hög hastighet. Offensivt hade vi kunnat hålla i bollen lite längre då vi spelar av oss bollen för snabbt, säger A-lagstränaren Joel Cedergren.

I andra halvlek vinner VPS Vasa mer boll men trots det var bortalaget aldrig riktigt nära en kvittering. Resultatet från första halvlek står sig matchen ut och GIF Sunsdvall vinner således med 1-0.

– I andra halvlek så har VPS Vasa mycket boll, men sett till både första och andra halvlek så skapar de inga riktiga chanser. De har mycket boll men mycket framför och utanför oss, säger Cedergren.

Nu är det förberedelser inför den allsvenska premiären som gäller och på söndagen den 3:e april väntas en tuff match på bortaplan då det är dags för GIF Sundsvall att ta sig an AIK på Friends Arena.

– Känslan inför premiären är bra. Vi har haft väldigt få skador på försäsongen så många har kunnat få många pass i sig, vilket vi är nöjd med. Det ska bli väldigt kul att komma igång och jag ser fram emot premiären, säger Cedergren.