Nyheter

Filtrera
Sundsvalls kommun och GIF Sundsvall tecknar nytt avtal

Sundsvalls kommun och GIF Sundsvall tecknar nytt avtal

GIF Sundsvall inspirerar unga till att idrotta och attraherar fler besökare till Sundsvall. GIF Sundsvall bidrar också till att stärka varumärket Sundsvall utanför kommungränsen och möjliggör evenemang som skapar positiva upplevelser för sundsvallsbor som för besökare.

Nu ingår Sundsvalls kommun och GIF Sundsvall ett nytt avtal för i år.

– GIF Sundsvall är viktigt för Sundsvall. Dels för deras arbete med ungdomar, dels för folkhälsan och dels för platsvarumärket Sundsvall. Vi fortsätter stötta Giffarna i deras arbete framåt, säger Kicki Strandh, kommunikationsdirektör på Sundsvalls kommun.

Det nya sponsringsavtalet gäller fram till och med den sista december 2023 och handlar om ett totalbelopp på 900 000 kronor. Beloppet är lägre än föregående år då GIF Sundsvall spelade i Allsvenskan och satt utifrån de riktlinjer Sundsvalls kommunkoncern har för sponsring av elitidrott.

GIF Sundsvall kommer i år bland annat att delta i olika skolaktiviteter med A-lagsspelare och andra evenemang tillsammans med Sundsvalls kommunkoncern.

– Arbetet med ungdomar och inkludering är viktigt för oss. Vi är också glada att teckna ett nytt avtal som visar på att GIF Sundsvall är en viktig del i Sundsvalls varumärke och att föreningen på ett synligt sätt bidrar till kommunens utveckling, säger Stefan Söderlund, ordförande i GIF Sundsvall.

GIF Sundsvalls samhällsinsatser bidrar genom sitt arbete till ett hållbart Sundsvall för alla och Sundsvalls kommun ser fram emot ett fortsatt givande samarbete för i år och framåt.

Joakim Forsberg

Kommunikatör

joakim.forsberg@gifsundsvall.se