Nyheter

Filtrera
Sundsvalls kommun tecknar nya sponsringsavtal med GIF Sundsvall och SDFF

Sundsvalls kommun tecknar nya sponsringsavtal med GIF Sundsvall och SDFF

Nu är nya sponsringsavtal undertecknade mellan Sundsvalls kommun och GIF Sundsvall samt kommun och Sundsvalls Damfotbollförening (SDFF).

GIF Sundsvall har avancerat från Superettan till Allsvenskan och Sundsvalls Damfotbollförening (SDFF) spelar i Elitettan. De är båda viktiga förebilder när det gäller Sundsvalls ungdomar och inspirerar till idrottsutövande vilket skapar en bättre folkhälsa.

– Att ha två lag som spelar på den nivån är jättekul, både för oss Sundsvallsbor som kan njuta av elitfotboll på hemmaplan och för företagen i stan som får fler besökare, säger Jonas Walker, kommundirektör på Sundsvalls kommun.

GIF Sundsvall får under den nya avtalsperioden en ökad summa pengar på 1 800 000 kronor per år.

– Vi är glada att kunna teckna ett tvåårigt sponsors- och samarbetsavtal med Sundsvalls kommun. Avtalet visar på att GIF Sundsvall är en viktig del i Sundsvalls varumärke och att föreningen på ett synligt sätt bidrar till kommunens utveckling. Vi är glada över det förtroende som Sundsvalls kommun visat oss och ser fram emot ett givande samarbete, säger Stefan Söderlund, styrelseordförande i GIF Sundsvall.

Sundsvalls Damfotbollsförening får enligt avtalet en mot ifjol oförändrad summa på 550 000 kronor per år under avtalsperioden.

– Vi är glada att kommunen fortsätter se vikten av damfotbollen och det här samarbetet är viktigt för oss, nu och i framtiden, säger Mikael Torstensson, ordförande i Sundsvalls Damfotbollförening.

FAKTA: Sponsringsavtal

Sundsvalls kommun har under många år systematiskt arbetat med sponsring av elitidrott och evenemang. I år har vi gått från en pandemi, där i princip inga evenemang har genomförts, till släppta restriktioner och ett ökat tryck av ansökningar och intresse från allmänheten.
Sundsvalls kommun kommer under våren presentera en rad av samarbeten och sponsringsavtal som är både efterlängtade och av stor bredd.